Lehet így csinálni a terhesgondozást?
Sziasztok!
Jövő héten megyünk az első vizsgálatra és már gondolkodunk, hogy kéne a későbbiekben intézni a vizsgálatokat (anyagi megfontolásból).
Én eredetileg magánban szerettem volna mindent a laborokon, nst-n kívül, de olyan drága lett a magán ellátás, hogy azt a pénzt inkább a babára költenénk.
Így most az a terv jutott eszembe, hogy az első vizsgálatot és a genetikai UH-kat csináltatnánk magán úton, minden mást pedig a kórházban.
Amúgy a szülészet frissen felújított és az orvosok 90%-a szuper. Egyedül az oda járó “közönség” ami necces meg hát a leterheltség - idő hiány.
Szerintetek lehet ezt így?
Amúgy a genetikai UH-kon kívül van máskor is sima ultrahang vagy bármilyen egyéb vizsgálat (államiban)?
Vagy van esetleg tippetek, hogy a legjobb?
Előre is köszönöm!
Én magánba járok nőgyógyászhoz, havonta 1x kell mennem ultrahangon megnéz plusz minden második alkalommal megvizsgál hüvelyi úton, megbeszéljük amit meg kell hogy mit kell csináljak stb. Állami kórházba pedig a genetikai uh-ra járok plusz vérvételre de csak azt veszik le ami a terhesgondozós kiskönyvben fel van sorolva plusz vércsoport. Cukorterhelesen fizetősen voltam, plusz "alap" vérvetelen is magánba.
A doki havonta 17.000 Ft
Vérvetelre csak akkor megyek amikor szól. Az alap vérvétel 9200 Ft azt hiszem.
De ugye ha minden oké a terhesség alatt 3x kell menni vérvételre körülbelül (ebből először államiba vetettem le mindent, a másodiknál voltam magánba cukorterhelésen plusz alap vérvetelen meg ha még kell menni akkor ugyanúgy alap vérvételre magánba megyek ami még a kiskonyvbe van felsorolva azt államiba vetetem le)
Szerintem így anyagilag nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!