Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Anyasági támogatáshoz szüksége...

Anyasági támogatáshoz szükséges pecsétet kitől fogadnak el? A védőnő szerint, csak a helyileg illetékes nőgyógyászokét. Ezen megy már egy ideje a vita. Egerhez tartozom, de Debrecenbe jártam végig a terhesgondozásra. Mivel a védőnő ezt mondta...

Figyelt kérdés
így nem is pecsételtettem a dokival. Egerből kettő pecsétem van, ma mentem a 3-ert, de 36 hetes terhesen ott sz@pattak reggel 8tol du 3ig, majd beközölték, hogy a doki már hazament, nincs pecsét, menjek vissza máskor. Na én ezt még egyszer nem csinálom végig az biztos. Ha a debreceni leleteimet csatolom az anyasági támogatás igénylésekor és beleírom, hogy jártam rendszeresen terhesgondozásra a 9 hónap alatt, bizonyíthatóan legalább 12 alkalommal, csak nem pecsételtek nekem bele a könyvbe, akkor úgy elfogadják az anyasági támogatáshoz? Én ide még egyszer nem megyek és már csak NST-k vannak, vizsgálat nincsen. Esetleg tudja valaki, hogy pontosan mely jogszabály írja le, az anyasági támogatáshoz szükséges pecsétekkel kapcsolatos körülményeket?
2023. júl. 7. 18:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
17, nincs pecsét a kiskönyvben, a védőnő ezért nem akar adni.
2023. júl. 8. 09:25
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Pecsételtess a saját dokiddal még 1et. Mondd meg a védőnőnek, hogy el kell fogadnia. Ha nem, akkor jelentsd a felettesének, mert ilyen nincs, hogy nem fogadja el. Az enyém a leleteket is elfogadja, nem is nézi a pecséteket.

B opció, a kórházban van, ahol adnak, ha neked tavozáskor nem adnak, kérdezd meg a dokit, kiállítaná-e, mert nekem pl a dokim is adott. A magán.

Ne hagyd annyiban, ami jár, az jár. Nem kell a területi nőgyógyászhoz menned.

2023. júl. 8. 09:48
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
21: de hát a vedononek is kell pecsételnie a kiskönyvbe terhesgondozás címszó alatt...
2023. júl. 8. 12:02
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

hol szülsz? ott kérdezd meg, hogy szülés után kapsz-e az anyaságihoz igazolást. Nálunk a záróval együtt adják azt is. A védőnőd meg hülye, ha nem ad a kórház és neki kell kiadnia, akkor mondd meg neki nyugodtan, hogy kötelessége kiadni, voltál a kötelező vizsgálatokon, ez a z EESZTben akkor is benne van, ha nincs pecsét (aki elhagyja a kiskönyvét pl, azzal szerinte mi van? az alapból elesett a pénztől?) , ezt nem teheti meg, hogy nem állítja ki. Ha nem hajlandó ezután sem, akkor keresd meg a vezető védőnőt, már csak azért is, nehogy már azt higgye hogy ő dirigál.

Bocsi, együtt dolgozom sok normális védőnővel és az ilyen tulkok miatt van rossz megítélésük a normálisaknak is...

2023. júl. 8. 12:32
 25/30 A kérdező kommentje:

15- tehát a védőnő saját pecsétje is beleszámít ebbe a 4 db-ba?

16 - De, mondta és pont ezzel nem értek egyet. Azért kérdezek most másokat. A kérdésben is kiírtam, hogy a védőnő nekem pontosan ezt mondta, hogy 4 pecsét kell, helyileg illetékes nőgyógyásztól.

17 - Köszönöm 17-es, pontosan így van.

18 - Elnézésed kérem, véletlenül nyomtam arra, hogy félig hasznos a válaszod. Zöld pipát akartam, sajnálom.

19 - Köszönöm, pontosan ezt fogom tenni, ha nem adja ki az igazolást.

20 - Nálunk is hasonló a helyzet. Helyi nőgyógyásznál is voltam már párszor, a kiadott leletekkel, dokumentumokkal igazolni is tudom. Csak nem pecsételt bele egyik sem. Most a végén én már nem tudok 36 hetes vegigulni ott egy-egy teljes napot a k@rva pecsetjukert. Vedonotol van vagy 12 pecsetem kb. Helyi nőgyógyásztól meg 2 db. Ezen felül tudom leletekkel bizonyítani a varandoshondozast, nyilván Debrecenbe nem fogok leutazni egy-egy pecsétért. Oda jártam főleg terhesgondozásra. Ha nem fogadja el a védőnő. Már pedig nem akarja és nem adja ki az igazolást az anyasági támogatáshoz. Akkor fogok külön írni egy kérelmet az államkincstárhoz. Amihez csatolom az összes doksimat kb 15-20 alkalom H bizony vtam orvosoknal. Nem keveset. Csak nem pecsételtek a kiskonyvbe. Ezért a védőnő nem adott igazolást. De szerintem meg jár nekem is a támogatás aztán vagy megadják.vagy nem. Ha nem, akkor az illetékes koltsék gyógyszerre az összeg többszörösét. Ez az egész terhesség ígyis egy vagyonba volt már nekem. Mindig maganorvos plusz utazzal le hozzá...horror.

2023. júl. 8. 12:41
 26/30 A kérdező kommentje:

22 - Nincs saját dokim. Nem lehetett fogadni ugye. Ugyh gyakorlatilag mindig random mentem valakihez, aki épp volt. Ha lenne, akkor megoldottam volna persze úgy.

23 - A vedőnő kb 12x pecsételt is már bele. Minden egyes alkalommal. De ismétlem, azt hajtja, hogy kell 4 db helyileg illetékes nőgyógyász pecsétje is, akkor fogja kiállitani az igazolást.

24 - Nagyon szépen köszönöm neked. Sajnos igen, pontosan az ilyenek miatt általánosîtanak. Pesti baratnom védőnoje pl azt mondta azt se bánja ha kiskunhalasi pecseteltet, csak legyen 4 db pecsétje. Itt tudják H egy totál másik városba járok terhesgondozásra és akkor is követeli a helyileg illetékes pecsétet. Nem véletlenül nem ide járok...mondjuk...mindegy biztosan nem fogom hagyni. És most már nem a sz@r 60 ezer forint erdekel, hanem az elv. Ha 10 ezer Ft lenne akkor is kiharcolnam már csak azért is. Egy vizsgálat nekem kb 20 ezer Ft benzinkoltseg plusz 25-30 ezer per vizsgálat volt. Tehát egy alkalom kb 50. Voltam bőségesen, nem keveset csak nem pecsételtek. Erről is az a véleményem H nem utolsó pillanatban kellene felhívni a figyelmet erre a dologra, hanem még az elején. De mindegy. Nem fogom annyiban hagyni. Akármi is lesz. Ez jár nekem is nem csak a "rászorulóknak". Majd ha kell csapkodom én is az asztalt. Meg orditok, ahogy mások szokták. Akkor majd ideadjak. Elegem van már a k@rva államból, meg a k@rva szabalyaikbol, meg a k@rva rendszerekből, a k@rva egészségügyről meg ne is beszéljünk....

2023. júl. 8. 12:50
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
24 vagy, teljesen igazad van, itt most kivételesen csak a védőnőd a hülye sajnos, de az is bőven elég. Lássa, hogy képben vagy és nem fog tudni lepattintani, majd akkor hajlandó lesz elvégezni a munkáját... :S
2023. júl. 8. 12:57
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a visszaigazolást.
2023. júl. 8. 13:23
 29/30 anonim ***** válasza:
De írod, hogy magánorvoshoz jársz. Oké, akkor nem fogadott doki, én is csak a terhesgondozásra jártam magánrendelésre. Úgy gondoltam, hogy a magánrendelésen a doki pecsételjen egyet. Köteles elfogadni. 22.voltam
2023. júl. 8. 15:06
 30/30 A kérdező kommentje:
29 - Magánrendelésekre jártam, de szinte mindig más valakihez. Nem volt konkrét orvosom. Már túl vagyok a terhesgondozasokon, 36 hetes vagyok, lassan 37 hetes. Már csak NST-kre fogok menni, ott meg nem pecsételnek.
2023. júl. 9. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!