Anyasági támogatáshoz szükséges pecsétet kitől
fogadnak el? A védőnő szerint, csak a helyileg illetékes
nőgyógyászokét. Ezen megy már egy ideje a vita. Egerhez
tartozom, de Debrecenbe jártam végig a terhesgondozásra.
Mivel a védőnő ezt mondta...
Figyelt kérdés
így nem is pecsételtettem a dokival. Egerből kettő pecsétem van, ma mentem a 3-ert, de 36 hetes terhesen ott sz@pattak reggel 8tol du 3ig, majd beközölték, hogy a doki már hazament, nincs pecsét, menjek vissza máskor. Na én ezt még egyszer nem csinálom végig az biztos. Ha a debreceni leleteimet csatolom az anyasági támogatás igénylésekor és beleírom, hogy jártam rendszeresen terhesgondozásra a 9 hónap alatt, bizonyíthatóan legalább 12 alkalommal, csak nem pecsételtek nekem bele a könyvbe, akkor úgy elfogadják az anyasági támogatáshoz? Én ide még egyszer nem megyek és már csak NST-k vannak, vizsgálat nincsen. Esetleg tudja valaki, hogy pontosan mely jogszabály írja le, az anyasági támogatáshoz szükséges pecsétekkel kapcsolatos körülményeket?
Nálunk a kórházban a zárójelentéssel együtt adtak 2 példányban egy igazolást, amin az szerepelt, hogy legalább 4 alkalommal megjelentem.
2023. júl. 7. 19:40
12/30 A kérdező kommentje:
Nem, nem keverek semmit semmivel. Azt tudom, hogy a védőnő fog kiállítani egy igazolást, mellyel megigényelhetem az anyasági tamogatást. A kérdés igazából arra vonatkozott, hogy ahhoz, hogy ezt az igazolást megkapjam, valóban szükséges a védőnői pecséteken felül, 4 db helyileg illetékes nőgyógyászati pecsét? Mert a védőnő csak ennek fényében akarja kiadni az igazolást, amivel én nem értek egyet, mert szerintem jogszabály nem mondja ki, hogy csak a helyileg illetékes nőgyógyasz pecsétje lenne érvényes.
2023. júl. 7. 22:45
13/30 anonim válasza:
Jogszabály azt mondja ki, hogy a kiskönyvben kell igazolva lenni a négy alkalomnak. A védőnő is ez alapján állítja ki.
2023. júl. 7. 23:21
14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor nem lesz anyasági támogatásom. D@gja fel magának a 60 ezer forintját az, aki ezt az egészet kitalálta. Még egyszer nem ülök ott egy napot étlen szomjan, a sok büdös retek között, miközben annyira megalázóan viselkednek velem mind az orvosok, mind az asszisztensek, hogy szívem szerint köpdösném le őket. Köszönöm a segítségeteket.
2023. júl. 8. 01:09
15/30 anonim válasza:
Vannak olyan nőgyógyászok akik nem hajlandóak pecsételni, úgyhogy nálunk elég a védőnőtől 4 pecsét.
Mivel összesen 3 "kötelező" vizsgálat van (12.,18. és 30. heti Uh), ezért 4 nőgyógyász pecsétet el se várhatnak...
Nekem pl az UH-kon csak leletet adnak, az UH-k közötti terhesgondozáson van "pecsételés", de abból se fog 4 összejönni, pedig még csak a 20. héten vagyok és már 6x voltam tb-s nőgyógyásznál (2x még a kiskönyv előtt, 2x genetikai UH-n, 1x 91 napos igazolásért és 1x terhesgondozáson. Ebből egyszer kaptam pecsétet, plusz a 12. hetin a 7. oldalon a szülés várható idópontját töltötte ki)
Összefoglalva, elégnek kellene lennie a védőnő pecsétjeinek.
2023. júl. 8. 06:15
16/30 anonim válasza:
15, senki nem mondta, hogy négy nőgyógyász. Négy alkalom várandósgondozás.
2023. júl. 8. 06:18
17/30 anonim válasza:
#16 A kérdésben van, hogy a védőnő csak a helyi nőgyógyászok pecsétjét akarja elfogadni... 🤷♀️
Ez volt a kérdező kérdése...
2023. júl. 8. 06:23
18/30 anonim válasza:
A védőnő 4 pecsétje is megfelel.
2023. júl. 8. 07:17
19/30 anonim válasza:
kérdező, én felhívnám az államkincstárat, hogy ilyen esetben a kiskönyv másolata, fotója elég e. a védőnőt meg fel lehet nyomni a kamaránál/felettes szervnél. de a jogszabályt is elé nyomhatod, hogy nem kell orvosi pecsét, ő is terhesgondozást tart...
2023. júl. 8. 07:23
20/30 anonim válasza:
Nálunk a nőgyógyász pl a kiskönyvre rá sem néz. Nyomtatnak egy leletet, azt adják oda.
2 terhességem volt, mmind a kettőben a védőnő pecsétei voltak csak, semmi több. Az is talán 4-5 db.
Mind a 2x a védőnő adott papírt, azt kellett csatolnom az anyaságihoz, nem a kiskönyvet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!