Ezzel csak én járok így?
Én voltam az, akit a tartózkodási helyén le akar rázni a védőnő.
Képzeljétek, a kálvária folytatódik. Szerencsére babóval minden rendi.
Na, elmentem a nőgyógyászomhoz, aki magánban rendel. Ami nem annyira fontos a sztori szempontjából. Mondta, hogy ő nem írhat nekem sztk alapon beutalót laborba. Viszont! Felhívta a figyelmem, hogy a háziorvos kiírja, de! Vannak olyan vizsgálatok, melyet ott helyben fizetnem kell. (mivel azt szakorvos írhatná ki térítésmentesen - illetve nézzem meg, hogy mindent pontosan kiír-e, mert hajlamosak a felét lehagyni. Tapasztalatból mondta.) Ez ilyen ~20 ezer forint körül lesz. Azon gondolkodtam, ahogy nézegettem a labor csomagokat, most ráfizetek még pár ezret azt magánba egybe megcsinálják. Mert amit sztk alapon megcsinálnak azok 200-800 forintos tételek.
UI. nem fogadják el a laborban a kiskönyvben szereplő háziorvos által lepecsételt aláírt oldalt.
Nincs olyan, hogy kötelező, csak ajánlott. Én is tb alapon járok, nekem a fentiek közül a Toxoplazmát írták ki és a Hepatitist.
Szerintem a többi ígyis-úgyis fizetős, nincs is az ajánlott vizsgálatok között.
Rubeola és herpesz szerintem tök felesleges, ezekről úgyis tudod átestél-e rajta, ha nem akkor se tudsz az információval mihez kezdeni. A többit nézd meg és döntsd el hogy szeretnéd vagy nem szeretnéd megcsináltatni.
(A nők nagyrésze simán vegigvisz egy egészséges terhességet úgy, hogy nem nézet ilyeneket)
Ha tartózkodási helyre bejelentkezel arra a lakcíme, ahol valóban laksz (albérlet estén se kell a tulajdonos beleegyezése, elég a szerződést vinned) akkor nem kell szenvedned ezekkel a dolgokkal, mehetsz a tartózkodási helyed szerinti tb-s nőgyógyászhoz és háziorvoshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!