Mennyire bíztok a kombinált szűrésben? Ilyen eredménnyel a biztonság kedvéért csináltatnátok Nipt tesztet?
Előre bocsájtom, hogy jók lettek az eredményeim.
Pontosan még nem tudom a hormon értékeket, de a UH+a kombinalt teszt előzetes telefonos értesítés alapján az eredményem:
Downra 1:9000-hez
Pataura és Edwardsra pedig 1:20000-hez lett.
Az ultrahangot ma csináltattam, Istenhegyen, Dr Hajdu Krisztinánál. Azt mondta pontosan, hogy “ő jól jött ki a vizsgálatból, rendben van”. Annyi, hogy ma vagyok 12 hetes 2 napos, de ő méretei alapján pontosan 12 hetesnek látta. Kérdeztem, nem mentem-e korán, de mondta hogy nem.
Orrcsont látható, NT: 1,8mm, CRL: 55mm. Minden más is arányos, megfelelő volt, ugyhogy azt nem részletezném.
Mielőtt leszúrtok tudom, hogy ezek jó eredmények és alapvetően ez alapján nincs mitőla aggódni.
De van már egy gyermekem, és vele nagyon rosszul sikerült anno a 13 hetes genetika. Igaz már régen volt, mert már ő 4 éves is elmúlt. De nála 12 hetes uh-on 2,6 mm tarkóredőt mértek, és teljesen beparáztattak, (nagyon durva és tapintatlan volt a doki, sajnos sztk-ba mentem még akkor) úgy kezelt mint akinél biztosan gond van.
a kockázat is rosszabb lett,
igaz csak downra, ott nála valami 1:1000-hez vagy picivel jobb. Mi akkor, mivel a doki nagyon megijesztett kétségbeestem, megcsináltattuk a Prenat, ami negativ lett. Csodás, okos, tökéletesen fiam van, nem bántam meg, és örülök hogy megnyugodhattam :)
Most is úgy indultunk, hogy csináltatunk valamit oluszban, de úgy gondoljuk, ha nem indokolt, akkor nem feltétlen, hiszen valahol azok is (bár jóval jobb arányban) kockázatbecslések. (Biologustól tudom, aki pont az Istenhegyin dolgozik)
De közben meg a kombináltat sokan teljesen feleslegesnek tartják mert nem feltétlen megbízható az eredmény.
Valószínűleg ha a kisfiammal nem járunk úgy, ahogy, most sem gondolkoznék, de kiváncsi vagyok ki mit gondol. Alapból a kombináltról, és egyéb tesztekről, vagy akar ezek vonzatában egy plusz vizsgálatról.
Az mondjuk biztos, hogy a következő uh-ra is Hajdu doktornőhöz megyek, ez már engem megnyugtat.. de ettől még irjatok ha van véleményetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!