Hogyan okoz a magas cukor koraszulest?
Magyarországon él a barátnőd? Külföldön nem veszik olyan komolyan a GDM-et, mármint nem követik olyan szorosan a kismamákat. Az étkezés utáni limit is 7.8, nem pedig 7, mint nálunk. Én próbáltam utánajárni, hogy mennyire hatásos a GDM szokásos terápiája, és azt írták egy cikkben, hogy enyhe esetekben nem mutatható ki hatás, csak súlyosakban (de ez USA cikk volt, ahol pedig még sokkal lazább a terápia, semmi szénhidrátszámolgatás, csak olyanokat javasolnak, hogy ne igyál cukros üdítőket, ha jól emlékszem a cikkben írtakra).
Mindenesetre ha a saját terhességemről lenne szó, akkor biztosan folyamatosan mérnék, tehát legalább minden főétkezés után. De attól is függ, hogy mennyire látom azt, hogy sikerül kordában tartani. Ha mondjuk szinte mindig bőven 6 alatt vannak a mért eredmények, meg se közelítik a 7-et, akkor fölösleges mindig méricskélni.
Németországban él, de benne van itthoni gdm csoportokban. Oda is én hívtam meg, mert nekem alapból van IR, de nekem is GDM van és volt is első terhességem alatt is.
Haaaat azért előfordul magas érték, mondjuk 8-9, de ez nálam is így volt, csak én kaptam inzulint.
Néha 8-9 az nem akkora tragédia.. de a terhesség előrehaladtával a gdm, ahogy te is tudod rosszabb lesz.
Koraszülést egyèbként a lepény gyorsabb örrgedése okoz.
A nagyobb baj, hogy kezeletlen gdm-nèl ha nem durva, akkor a szervi változások stb még nem lesznek, de bizony cukros lesz a kisbaba.
Szülésnutàn mem tud adaptàlódno, inkubàtorba kerül stb.
Anyukának is meatadhat cukorbetegségként, még kezelés mellett is akàr..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!