Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Van rá esély, hogy a nyakiredő...

Van rá esély, hogy a nyakiredő vékonyodik? Történt valakivel hasonló?

Figyelt kérdés

Kedves Mindenki!

9. héten voltam terhesgondozáson, ahol az orvosom említette, hogy lát a magzat háta mentén egy vizenyőt, de ne aggódjak, még nem tudni mi lesz ebből, lehet felszívódik. Kérdeztem, mi lehet a legrosszabb kimenetel. Válasz az volt, hogy a későbbieknek ebből lehet a megvastagodott nyakiredő, de ne szaladjunk előre. 2 hét múlva rendelt vissza kontrollra, de mivel nagyon aggódtam, elmentem az Istenhegyire, hogy nézzék meg, látnak-e ott is ödémát. 03.16-án elmentem, azaz 1 héttel később. Mondta a genetikus, hogy a dokimnak igaza volt, a hátán már nem, de a nyakán már most egy 2,4mm-es ödéma van, vagyis hogy 2,4mm a tarkóredő. Teljesen összeomlottam, hiszen a 10. héten ez az érték nagyon rossz szerintem. Mondta a genetikus, hogy amúgy semmi kórósat nem lát, az orrcsont még ugyan nem ábrázolódik, de még csak 10 hetes vagyok és ez a nyaki ödéma is visszahúzódhat. Én már temetem a dolgot, nem tudom elhinni, hogy ez a nyakiredő csökkenne…sőt. 12.héten bele sem merek gondolni mekkora lesz.

Ajánlotta a Niftyt, Prenát, stb...mivel mondta a genetikus, hogy felvetődHET a kromoszóma hiba. Meg is fogom csináltatni, de rettegek, hogy a nyaki redő egyre csak vastagabb lesz és ha a Nifty esetleg negativ is, még mindig ott lehet annak esélye, hogy szívbeteg lesz, vagy ilyesmi… Szóval rengeteg a kérdőjel most és baromira félek :(

1 hét múlva néz meg a saját dokim, utána a genetikus a 12.héten.

Igazából tapasztalat érdekelne, van köztünk olyan, akinél hasonló probléma volt és esetleg visszahúzódott az ödéma? Van erre esély?

A genetikus említette, hogy sok olyan páciense volt, akinek egy vírusfertőzés (anya) miatt a baba nyakiredője ödémás lett és visszahúzódott, ne idegeskedjek előre.

Köszönöm szépen, ha írtok! Jöhet hideg meleg, racionálisan látom a dolgot!

#ödéma #10 hetes #nyakiredő #Vastag nyakiredő
2023. márc. 18. 10:55
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bocsánat nagyon rég voltam itt, pedig ígértem, hogy jelzek, hátha másnak is van/lesz hasonló gondja.

Azt még írtam, hogy a kromoszóma rendben van.

14 hetesen voltam az istenhegyin, akkor Hajdú Kriszta vizsgált, mondta, hogy a hasfal bezárult, minden a legnagyobb rendben a kicsivel 🥰

16 hetesen voltam a korhazban hiszen ott is rám kellett nézzenek, ugyanezt az infót kaptam.

19 hetesen ismét genetikai nagy UH, szintén Hajdu drnő vizsgált, a kicsivel minden rendben.

Elmentem szív UHra is az egyik legjobb doktornőhöz, biztos, ami biztos alapon (a korai vastagabb nyakiredo miatt) ott is azt mondták, hogy minden rendben, makk egészséges 😍

26.hetet taposom, voltam sok orvosnál, mindenki azt mondta, nyugodjak meg, a kiscsaj egészséges, mindent megnéztek, amit lehetett.

Az eleje döcögős volt, de végre hátradőlhetek

2023. júl. 4. 11:42
 22/24 A kérdező kommentje:

Ja igen, és amit a doki látott 11 hetesen ödéma, azt pár nap múlva egyik orvos sem látta. Mutattam genetikusoknak is a felvételt (odaadta a doki) azt mondták, az nem az volt, engedjem el.

Csak a nyitott hasfal volt a gond, de az meg a 14.hétre bezarult szépen, úgyhogy tényleg megnyugodtam :) mondták, hogy 11-12. hétre tankönyv szerint valóban be kellene záródnia, nálunk valamiért csúszott 2 hetet. Lényeg, hogy bezarult ;)

2023. júl. 4. 12:56
 23/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hátha még valakit érdekelni fog🙈

A napokban eszembe jutott ez a kérdésem a gyk-n. Visszaolvastam, hát nem volt jó érzés.

40.hétre született makk egészségesen a kislányunk. Már 8 hónapos csodaszép hajasbaba, egy angyal. Borzasztó stresszes volt a terhességem. Ugyan a 14.héttől csak jó híreket kaptam, mégis végig ott motoszkált bennem ez a sok előzmény. Végül minden jól alakult. 🥰 Ezért nagyon hálás vagyok. Minden jót annak, aki még idetéved

jún. 30. 20:18
 24/24 anonim ***** válasza:
Jó egészséget nektek! ☺️
jún. 30. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!