Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kézi méhszájvizsgálat koraterh...

Kézi méhszájvizsgálat koraterhesen?

Figyelt kérdés
13 hetes kismama vagyok, és az orvos veszekedni kezdett velem, amiért nem akartam a kézi méhszájvizsgálatot. Az itteni orvosnak nincs képzése az uh-hoz, úgyhogy az uh-os vizsgálat nem játszik. Közölte velem, hogy engem nem érdemes a 20. hétig fogadni újra, és hogy ha akkor úgy jövök be a rendelőbe, hogy lesz rajtam nadrág, akkor kizavar. Nyilván elfogadhatatlan az orvos viselkedése, de ti mit gondoltok a kézi méhszájvizsgálat szükségességéről? Én vagyok túl naturalista biokismama, hogy nem akarom? (Az első szülésem alatt kézi méhszájtágítást csináltak, az eléggé traumatizált, a legvégén tudtam meg, hogy mi volt ez a pokoli fájdalom.) Nem csak megerősítést szeretnék, őszintén érdekel mások véleménye, akik utánajártak a témának, nem csak azt tudják, hogy velük mit csinált az orvos.
2023. márc. 9. 14:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudok neked cikket küldeni, de nekem soha nem csináltak ilyen vizsgálatot, nemhogy havonta nem, hanem soha. 12. hetesen viszont kötelező egy genetikai ultrahang, az nagyon fontos. Hogyhogy csak egy nőgyógyász van, egy szakrendelőben több doki van nem?
2023. márc. 9. 15:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Egész terhességem alatt csak terminustúllépésnél vizsgálták kézzel a méhszájamat, de az is valóban csak vizsgálat volt. Dehogy kell havonta, sőt egyáltalán nem kell, meg tudják nézni ultrahanggal.

Egy ilyen bunkó, őskövület dokihoz, aki még csak ultrahangozni sem tud, biztosan nem járnék, nem tudnék bízni a szakértelmében. Ezerszer inkább kifizetném a négy pecsétet is a magándokinak.

2023. márc. 9. 16:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az anyaságihoz a papírt a védőnő is kiadja, ha az miatt kell a 4 pecsét.
2023. márc. 9. 16:10
 14/18 A kérdező kommentje:

Az kötelező uh-okat magánklinikán csináltam/fogom csinálni, úgyhogy azok rendben vannak. :) Az uh-on kívül miért fontos a terhesgondozás? Nekem az előző nőgyógyászom az első babámmal csak a papírokat nézte meg és írta a következő időpontot. Semmi értelme nem volt.

2 nőgyógyász van a szakrendelőben, a másikat ismertem, de ő március végével nyugdíjba megy, úgyhogy már nem vállalt kismamákat. Új meg még nincs.

2023. márc. 9. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Egyszer sem turkàltak bennem vàrandóssag alatt. Sőt, uh is mind hasi volt.

Szuper, hogy így kiàlltàl magadon. A tahòk nem fognak vàltozni, de nem kell nekik mindent megengedni.

Magyarorszàgon nem kötelező egy vàrandòssàg alatti vizsgàlat sem. Amìg 24 hèt alatti magzat nincs èletveszèlyben, addig bàrmit elutasìthatsz. Tulajdonkèppen ami tènyleg fontos, azok a vèrvètelek, ès a 20. heti ultrahang. A genetikai csak akkor fontos, ha elvetetnèd, ha esetleg beteg.

2023. márc. 9. 17:46
 16/18 anonim ***** válasza:
Elirtam, ha 24. hèt feletti magzat nincs èletveszèlyben.
2023. márc. 9. 17:47
 17/18 anonim ***** válasza:

A 12 hetes genetikainál engem is vizsgáltak. :/

Most a végén örülök, hogy "csak" 2 hetente nézik a méhszájat.

Én is keresnék másik orvost, ha lehet, bár nálunk a kórházban nem választható, azt kapod aki éppen bent van. A genetikai vizsgálatokat csak ott engedik csináltatni.

2023. márc. 9. 19:19
 18/18 anonim ***** válasza:
67%

Én magándokihoz jártam UH-ra (akihez alapból jártam nőgyógyászhoz) ő mindig megvizsgált kézzel UH előtt olyan 4-6 hetente jártam hozzá.

A helyi kórházba járok terhesgondozásra ott mindig más doki van,36 hetesen vizsgáltak utoljára jövő hétre vagyok kiírva.

2023. márc. 10. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!