A szülés előtti, közbeni méhszájvizsgálat elutasításakor mit csinálnak?
ne itt kérdezd meg, hanem ott, ahol szülni fogsz.
miért baj neked, ha megvizsgálnak?
Az, hogy a kézzel rásegítést megtagadnád, na azt teljesen megértem. De hogy vajúdás alatt legalább meg se vizsgálják, hogy hogy áll a folyamat, az én szememben már a ló túloldala. Egy sima vizsgálat, melyből eldöntik, hogy mennyire haladt előre a dolog. Ha engem nem vizsgál meg a sürgősségi részén a csajszi, nem tudták volna, hogy már megvan a teljes tágulás és lehet hogy ugyanúgy az idő húzása miatt tolódik a szülésem. Én annó amiatt, mert nem figyeltek anyukámra, oxigénhiánnyal születtem és 6 év múlva jött helyre az érintett rész. Nyilván azóta fejlődött minden, de Nem csak a te életeddel játszol, hanem a babáéval is.
Ez egy sima vizsgálat, amiről beszélsz, nem a tágítás. Legfeljebb előre kommunikáld le, hogy eszébe ne jusson rásegíteni
Közlik veled,hogy veszélyezteted a babát. Ami igaz is.
Jegyezd meg: a szülés NEM rólad szól,hanem a babáról! Neki kell egészségesen megszületnie,ezt te semmiben nem akadályozhatod!
Én ezt nem értem.
Tagja vagyok egy szülészeti Magánklinika Facebook csoportjának, nőgyógyászati műtétem volt ott, és rengeteg olyan anyuka van, aki arról erdeklodik hogy melyik az az orvos, aki nem ragaszkodik a terhes gondozás során egyáltalán a belső ultrahanghoz és a kézzel való méhszáj vizsgálathoz.
Miert?
Ezek a vizsgálatok nem fájnak, szerintem kellemetlennek sem mondhatók. És az ilyen akkor rákszűrésre se megy el?
A gyerek egészségéről van szó basszus. És ez nem beavatkozás, nem oxitocin vagy akármi, hanem egy vizsgálat. Nem viccből csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!