Hogy működik a védőnő/gyerekorvos?
Szülés után édesanyámhoz fogunk menni az első 4-6 hétben. Ott van az állandó lakcímünk. Ha letelik ez az időszak akkor pedig átköltözünk egy albérletbe de az állandó lakcímünket nem szeretnénk megváltoztatni meg nem is tudjuk mert a tulaj nem akar bejelenteni minket.
Ilyen esetben hogy működik ez? Érdekli a védőnőt és a gyerekorvost hogy mi van a lakcímkártyán?
Az orvost nem, a védőnőt igen, mert körzetek vannak.
Tényleg nem bántás, de minek mentek 4-6 hétre anyukádhoz?Pont mire a baba is kialakít egy napirendet, szokást,akkor kezdhetitek előröl. Ezerszer nehezebb lesz 4-6 hét múlva, újból az új helyen mindenbe belerázódni.Ha csak nem életbevágóan fontos anyukádnál lenni,akkor inkább anyukád járjon át picit segíteni, de az albérletbe legyetek szerintem.
Szabad orvosválasztás van a gyerekorvosok között is, bárhova lehet járni.
3x váltottunk orvost,sosem volt semmi gond.
A gyerekorvost akkor érdemes leváltani ha messze lesz az új lakhelytől a régi orvos.
Mi nemrég vettünk lakást és az első gyerekorvosunk másik kerületben volt, az albérletethez közel, ahol eddig éltünk . Én nem tudtam volna megoldani, hogy állandóan oda vigyem a gyereket ezért áthoztuk másik gyerekorvoshoz, de nem volt kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!