Hogy jussak el orvoshoz?
Sziasztok! Olyan helyzetbe kerültem hogy 17 évesen várandós lettem (számomra nem ezzel van probléma) ki rúgtak a munka helyemről mert 1x nem mentem be rosszul lét miatt kb karácsony előtt pár nappal. Így nincs tb-m hogy tudnám megoldani hogy legyen? Tudom pénzből de kb 18 napig erre nincs lehetőségem.. Ha esetleg így el megyek orvoshoz el fognak látni?
9 hkm
"Az a része csak akkor igaz, hogy terhesen nem rúghatják ki, ha ezt korábban írásban jelezte a munkáltatója felé. Ha nem szólt róla, vagy csak szóban említette, akkor sajnos nem számít."
De, számít. Sőt, ha ma kirugjak és holnap kiderul, hogy 6 hetes terhes, akkormis jár q felmondási védelem.
Hogy mivan?!
17 vagy,de nem gond a baba... 17vagy, van bejelentett munkahelyed?! 🤣
Kirúgtak 1 nap miatt. Aha.
Már most nincs tb-d. Jaja.
És miért pint 18napig nincs lehetőséged?!
Azthittem a mai sulikezdéssel megszűnnek az ilyen agyhalott troll kérdések.🤦♀️
12!
Ugyan miért ne lehetne neki bejelentett munkahelye? 16 éves korig tankoteles, utána dolgozhat teljes mhnkaidoben.
Igen, kb mindenkit kirugnak, ha nem megy be dolgozni. Nyilván q kérdező elfelejtette jelezni, hogy beteg és simán csak nem ment be.
17 évesen nem feltétlenül kell hoyg tisztában legyen a tb rendszerrel. A többség itt se tudta, hogy tökmindegy hogy van e munkaviszonya, 18 éves kor alatt alanyi jogon jár a tb ellátás.
Nyilván 18 nap múlva kapja meg a fizetést, arvaellatast, akarmit
14!
Nyilván vannak olyan munkakörök, ahova kell a nagykorusag, meg x végzettség, de bizony nem mindenütt feltetel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!