Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogy jussak el orvoshoz?

Hogy jussak el orvoshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan helyzetbe kerültem hogy 17 évesen várandós lettem (számomra nem ezzel van probléma) ki rúgtak a munka helyemről mert 1x nem mentem be rosszul lét miatt kb karácsony előtt pár nappal. Így nincs tb-m hogy tudnám megoldani hogy legyen? Tudom pénzből de kb 18 napig erre nincs lehetőségem.. Ha esetleg így el megyek orvoshoz el fognak látni?

9 hkm

2023. jan. 9. 01:06
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Sajnos nem fognak el látni.
24 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Tanuló is vagy még? Ha igen, ellátnak. Ha pedig munkából megvannak az éveid, nem is tudom, talán 365 nap kell, akkor még 45 napig biztosított vagy a munkaviszony megszűnését követően. Vagy jelentkezz be álláskeresőnek, ha jogosult vagy a munkaügyi hivatal fizeti utánad a tbt.
2023. jan. 9. 01:21
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Ott kezdődik a történet, hogy nem is rúghattak volna ki terhesen, hacsak nem próbaidőn voltál. Biztos van aki ebben jártasabb (mondjuk a jog témakörben), ott kérdezd meg, hogy hol van ingyenes jogsegély ilyen helyzetben.
2023. jan. 9. 05:31
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy, ha rosszullét miatt nem mentél, akkor sem hiszem, hogy kirúghattak volna próbaidő alatt, hisz nekik kell bizonyítaniuk, hogy nem a terhességed vagy azzal összefüggő ok miatt mondtak fel. Írtál alá közös megállapodást? Ugye nem?
2023. jan. 9. 05:33
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A tb-d még azt hiszem 30 napig érvényes. (ha nincs tanulói jogviszonyod, mert ha van akkor a probléma megoldva)

Ha fizetned kell magad után az havi 9600ft. Amihez küldenek majd csekkeket ha telefonálsz.

Azért ha 18 napig nem tudnék fizetni, lehet elgobdolkodnék a gyerekvállaláson. A babábak nem mondhatod h most 5 napig nincs tápszer, mert anyának nincs rá pénze.

2023. jan. 9. 05:44
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom tanuló, és ösztöndíjat vár.

Ellátnak így is

2023. jan. 9. 06:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
18 éves kor alatt eleve az allam finanszírozza a tb ellátást, ergo semmit nem kell fizetned.
2023. jan. 9. 07:00
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
Első tuti meg vannak az évei 17 évesen. Íme a hosszú téliszünet eredménye. Inkább segítettél volna anyádnak bejglit sütni.
2023. jan. 9. 07:09
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Felülsz a buszra, megkéred a párod, szüleid hogy vigyenek el. Elfognak látni.
2023. jan. 9. 07:39
 9/15 anonim ***** válasza:
62%

Ha nem is szól, hogy rosszul van csak nem megy be, persze hogy kirúgják, de nem csak őt, mindenkit.

Elmehettél volna a háziorvoshoz és felvesz táppénzre vagy arra a napra veszel ki szabit. Biztos kell az a gyerek, ha ennyi sütnivalód sincs?

2023. jan. 9. 07:47
 10/15 anonim ***** válasza:
63%

18 éves kor alatt mindenkinek alanyi jogon jár a tb, nem kell hozzá munkaviszony. De egyébként a munkaviszony megszűnése után még 30 napig egyébként is jár, ez a türelmi idő.

Az a része csak akkor igaz, hogy terhesen nem rúghatják ki, ha ezt korábban írásban jelezte a munkáltatója felé. Ha nem szólt róla, vagy csak szóban említette, akkor sajnos nem számít.

2023. jan. 9. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!