Hogy jussak el orvoshoz?
Sziasztok! Olyan helyzetbe kerültem hogy 17 évesen várandós lettem (számomra nem ezzel van probléma) ki rúgtak a munka helyemről mert 1x nem mentem be rosszul lét miatt kb karácsony előtt pár nappal. Így nincs tb-m hogy tudnám megoldani hogy legyen? Tudom pénzből de kb 18 napig erre nincs lehetőségem.. Ha esetleg így el megyek orvoshoz el fognak látni?
9 hkm
A tb-d még azt hiszem 30 napig érvényes. (ha nincs tanulói jogviszonyod, mert ha van akkor a probléma megoldva)
Ha fizetned kell magad után az havi 9600ft. Amihez küldenek majd csekkeket ha telefonálsz.
Azért ha 18 napig nem tudnék fizetni, lehet elgobdolkodnék a gyerekvállaláson. A babábak nem mondhatod h most 5 napig nincs tápszer, mert anyának nincs rá pénze.
Gondolom tanuló, és ösztöndíjat vár.
Ellátnak így is
Ha nem is szól, hogy rosszul van csak nem megy be, persze hogy kirúgják, de nem csak őt, mindenkit.
Elmehettél volna a háziorvoshoz és felvesz táppénzre vagy arra a napra veszel ki szabit. Biztos kell az a gyerek, ha ennyi sütnivalód sincs?
18 éves kor alatt mindenkinek alanyi jogon jár a tb, nem kell hozzá munkaviszony. De egyébként a munkaviszony megszűnése után még 30 napig egyébként is jár, ez a türelmi idő.
Az a része csak akkor igaz, hogy terhesen nem rúghatják ki, ha ezt korábban írásban jelezte a munkáltatója felé. Ha nem szólt róla, vagy csak szóban említette, akkor sajnos nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!