Manuális vizsgálat után másnap előfordulhat minimális maszat?
Tegnap nézett a nőgyógyászom, manuálisan megnézte a méhszájamat, mindent rendben talált. Előző nap ultrahangon voltam.
Most reggel csak a wc papíron láttam nagyon kicsike maszatot, pisilés után. Bugyin nem volt. Olyan, mint amikor borotváláskor megsértem magam lent, és pisilés után látszódik a wc papíron.
20 hetes vagyok, nem görcsölök, ma reggel éreztem a kicsit.
De, megértettem. És azt sem tudhatjuk, mivel nem volt róla szó, hogy a kérdezőnél volt-e konkrét oka a hüvelyi vizsgálatnak.
Meg tudtommal a méhszáj állapotát is szokták ellenőrizni.
Egyébként felnyúlás helyett már a hüvelyi ultrahanggal is többre lehet menni.
" Kézzel a méhszáj csak hüvelybe nyúló részét lehet érezni, és nem ítélhető meg a belső méhszáj állapota, ami úgy tűnik fontosabb paraméter a koraszülés rizikója szempontjából. Ugyanakkor gyakran találkozunk riadt kismamákkal, akiknek kézi vizsgálatnál megrövidült méhszájat diagnosztizáltak, míg hüvelyi ultrahang vizsgálatal a méhnyak hossza normális értékű volt. Ez azért lehet, mert a méhnyak egy része a hüvely felett folytatódik (portio supravaginalis). "
Voltam genetikai ultrahangon csütörtökön, pénteken visszamentem a nőgyógyászomhoz hogy papírozza le, kiskönyv, stb. Semmi panaszom nem volt, azt mondta megnézi a méhszájat. Kesztyűvel és valami zselével az ujján megnézte. Nem fájt a vizsgálat, utána sem volt semmi bajom.
Ma reggel vettem észre a papíron nagyon halvány maszatot, pár alkalommal. Azóta nincs szerencsére, nem görcsölök.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!