Kötelező terhes gondozásra járni?
Vedőnohoz járok, csak sztk vagy magán terhesgondozasra nem. A nagy uh-kat meg cukorterhelest magánban csinaltatom.
Illetve mennyibe kerül egy szülés ha nincs tb-m?
Nem értek egyet a 9es válaszolóval miszerint saját érdek a gondozásra való járás hiszen az orvos észreveszi ha baj van. Én elejétől fogva járok gondozásra, de az asszisztens nőkön kívül orvost csak elsuhanni láttam a rendelő előtt. Soha egy vizsgálat a részéről, pedig már 34hetes terhes vagyok.
Nálunk nagyon pocsék a helyzet, 1 orvos viszi a nőgyógyászatot, NST-t, és a tanácsadást. A tanácsadás pedig abból áll hogy az asszisztens nő megcsinálja a gépi munkát, átviszi a dokinak a másik helyiségbe a papírt, ő pedig aláirja🤦♀️
Miskolc
Nem kötelező terhesgondozásra járni.
Viszont az egyszeri anyasági támogatást csak akkor folyósítják, ha legalább 4-szer részt vettél terhesgondozáson. Koraszülés esetén legalább 1-szer.
Ha nem teljesíted a feltételt, akkor nem fizetik az egyszeri anyasági támogatást. Magyarul 4 pecsét kell a terhesgondozási kiskönyvbe (koraszülés esetén 1 pecsét), hogy kapjad a fenti támogatást. Ez kb. 85 ezer forint körüli egyszeri összeg.
Én ezért a 4 pecsétért elmentem, plusz 1-szer voltam cukorterhelésen, egyszer pedig ultrahangon, aztán kész. Kizárólag akkor vizsgáltak meg, amikor megállapították a terhességet. 8 hónapos terhesen jutott eszébe a dokinak legközelebb, hogy megvizsgál, de közöltem vele, hogy engem ilyenkor már senki nem fog megpiszkálni. Védőnővel sosem találkoztam, bár állandóan üldözött a "szerelmével". Az agyamra ment a rengeteg postaládámba bedobott leveleivel/üzeneteivel. :)
Mennyi a szülés, ha nincs érvényes TAJ-számod (nem "TB")?
Nem találom azt a rendeletet, ami ezt meghatározza, annyira káoszos a jogalkotás Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!