Kötelező terhes gondozásra járni?
Vedőnohoz járok, csak sztk vagy magán terhesgondozasra nem. A nagy uh-kat meg cukorterhelest magánban csinaltatom.
Illetve mennyibe kerül egy szülés ha nincs tb-m?
Ha nem lesznek meg a pecséteid a nőgyógyásztól akkor pl. Bukod az egyszeri anyaságit.
Magánba szülni most 1 milla felett.
Sztk nélkül nálunk megyei kórházba (egyenlőre) 250 ezer ft. volt tavaly.
Én mind a 2 terhessegem elatt annyin voltam, hogy a megállapítás, 3 kötelező uh, 3 labor. Illetve 36hetesen egy kenetvétel. Mellette a védőnőnél havonta.
Senki nem hianyolt semmit, mind a 2x megkaptam az anyaságit.
A tb-nek pedig a helyedben magyon gyorsan utana járnék, mert visszamrnőleg is behajtják és a szülés is 1misi felett van....
Szerintem így nem kötelező, mert a 3 kötelező uh-t megcsináltatod, és a 4 pecsétet ami kell azt a védőnő adja. Legalábbis nálunk így van. Vérvételeket, Ekg-t is megcsináltatod magánban?
Én járok ugyan havi egyszer nőgyógyászhoz, de nem sok értelme van, soha nem vizsgál csak megnézi a leleteimet, meg ad beutalókat.
Viszont a tb-t tényleg ettől függetlenül intézd el, mert fájni fog a számla amit majd küldenek. Szülni is magánban fogsz? Ha van is rá minimum 1 milliód, akkor is ott van ugyan csilivili recepcióspult, de nincs olyan profi felszereltségük. Ha bármi komplikáció lenne, visznek is át az államiba, az meg drága buli lesz tb nélkül.
A tb-t neked kell elkezdeni fizetni, nem fog allambácsi küldeni róla sem határozatot, sem pedig csekket. Sokan belebuknak ebbe a hibába, aztán pislognak, mikor megy utólag a büntetés emiatt.
Terhesgondozásra tulajdonképpen nem kötelező járni, csak erősen ajánlott. Másrészt a különféle támogatásokaf is csak akkor fogod tudni igénybe venni, ha jártál terhesgondozásra. Egyébként meg saját jól felfogott érdeked lenne járni gondozásra orvoshoz, hogy ne adja ég valami baj van a babával, akkor azt időben észre vegyék. A védőnő nem orvos, ennélfogva nem is tudja helyettesíteni. Az pedig elég kevés, hogy a 3 genetikait csináltatod csak meg. De te tudod. Nyilván régen is szültek nők orvosi felügyelet nélkül.
Ami az árát illeti a szülésnek, kb 700.000 és felette attól függően, hogy császárral szülsz vagy normálisan. Magánban érdemes próbálkozni, ha nem akarsz a tb-vel bajlódni. Viszont ha nincsen tv-s és komplikáció miatt bekerülsz állami kórházba, pl koraszülés miatt, akkor az egész ellátást ki fogják számlázni neked.
A "kötelező" terhességgondozás: 3 UH + 3 v. 4 védőnői látogatás.
Ha ez nincs meg védelembe veszik a gyereket, tehát kijön a gyámügy ellenőrizni, ha megszületik a bébi.
A többi vizsgálat viszont nem "ajánlott". Külföldön eleve nincs ennyi vizsgálat, normál terhességnél nem is indokolja semmi, az uh-kon észre fogják venni, ha gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!