Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhességi cukorbetegség...

Terhességi cukorbetegség kicsit furcsán talán? A többi lent..

Figyelt kérdés

Tudom ,furcsa a kérdésem,de máshogy nem engedte kiírni.

Kerestem az ehez hasonló kérdések között választ de nem találtam.Remélem valaki tud segíteni vagy tanácsot,választ adni.

Terhességi diabéteszem van,tartom a diétát de nem mindig sikerül ,és van úgy hogy ugyanattól az ételtől egyszer normál másszor magas értékeket mérek. 1 órával az étkezés után jó az érték,és mostanában rámérek mégegyszer kb 1 órával akkor meg magas.

Volt olyan is hogy 3,5 órája nem ettem és magas értéket mértem. Ez mitől lehet?Vagy ne méregessek csak evés után 1 órával ahogy kell? Jövő héten van időpontom dokihoz,ott természetesen megkérdezem.Babának ugye nem lesz baja? 37 hetes vagyok

2022. aug. 31. 11:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
65%

Tudom, hogy már ez nem aktuelle téma, de a natúr csirkemell saláta kombó az valóban rossz választás GDM mellett. Dietetikus hallgatóként legalábbis nekem is ez a véleményem. Nagyon sokszor olyan étrendeket javasolnak, amellyel kopog a szemed az éhségtől, mert igen, a szénhidrát adag ki van grammra pontosan számolva, de nincsenek mellé kiszámolva rendesen a fehérje és a jó zsír arányok, pedig ezek kifejezetten fontosak lennének! Nem csak azért, mert lassítják a szénhidrátok felszívódását, de vitamin és aminosavtartalmuk miatt is!

Én speciel nem szeretem a facebook csoportokat mert sokszor meg tudják ott ijeszteni az embert, meg nem vagyok egy nagy social media fan, helyette én szakácskönyveket tudnék ajánlani.

Szakácskönyvek:

Török Eszter - Viszlát cukor és fehér liszt

- Ellenállhatatlan, egészséges ételek

- 100% egészség, 0% cukor

A vicces címek ellenére szerintem nagyon szuper receptek vannak bennük, én ebből főzök magamnak így GDM mellett és össz-vissz egyszer emelkedett meg a cukrom (8.8-ra étkezés után 1 órával) de az is azért, mert figyelmetlen voltam, és nem barna rizset hanem jázmin rizset használtam egy ételnél + aztán a kiszámolt adagom is elrontottam. Persze mielőtt valaki leharapná a fejem, hogy felelőtlen vagyok, csak mondom, hogy beszéltem diabetológussal erről, és mondta, hogy pár kiugró érték benne van a pakliban, attól még nem lesz baj. Tehát diplomás szakemberhez fordultam ezügyben, mivel nekem még nincs papírom róla. Annyi a lényeg, hogy TARTÓSAN ne emelkedjen 7 felé az étkezés után 1 órával a vércukor GDM esetén. Ha nem vagy terhes, akkor mások ezek az értékek, de akkor is figyelni kell rá.

A többi szakácsköny, amit még tudok ajánlani az Vrábel Krisztinától az összes 160 grammos CH könyv. Ha egy kicsit másra is vágysz érdemes ebbe is belekukkantani. :)

Ha pedig szülés után marad az IR vagy a csökkent glükóztolerancia akkor sem kell kétségbe esni, én szerintem egy ilyen diétával csak energikusabb leszel és lesz egy jó kerete a napodnak! Továbbá nagy segítség ennek kordában tartásában a myo-inozitol, króm (élesztő formában), cink, magnézium (emellé érdemes D-vitamint is szedni). A wtn.hu-n ezeket be is lehet szerezni jó ár-érték arányban és jó minőségben is, és ha kell tudsz velük konzultálni is, ha vannak laboreredményeid. Meg hát az izmok erősítése is fontos, még terhesség esetén is. Szülni mész, oda kellenek az izmok! :D

Persze nem kell itt erőlködni, meg vannak olyan kondíciók, amikor kismamaként nem tornázhatsz, ez esetben diéta a megoldás, vagy inzulin végső esetben. Kismamák, akiknek felírták a tornát is a diéta mellé én tudom ajánlani a Gyerünkanyukám oldalát vagy ha azt nem akkor napi minimum 1 óra séta. Egy kis mozgás rengeteget számít ebben az állapotban.

Na ez jó hosszúra sikeredett, de nem tudtam magamban tartani, mert ez a már a sokadik ilyesmi amivel összefutok. Ha már neked nem, de remélem másnak tudok picit segíteni. De nem szentírás, amit mondok, csak elmondtam, hogy én mit tanultam és nálam mi vált be.

Egyébként diabetológus nem tájékoztatott arról, hogy hogyan kellene enni vagy dietetikust nem látogattál meg ezzel kapcsoltban? Nó offensz, csak érdeklődöm. :)

2022. nov. 30. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!