Terhességi cukorbetegség kicsit furcsán talán? A többi lent..
Tudom ,furcsa a kérdésem,de máshogy nem engedte kiírni.
Kerestem az ehez hasonló kérdések között választ de nem találtam.Remélem valaki tud segíteni vagy tanácsot,választ adni.
Terhességi diabéteszem van,tartom a diétát de nem mindig sikerül ,és van úgy hogy ugyanattól az ételtől egyszer normál másszor magas értékeket mérek. 1 órával az étkezés után jó az érték,és mostanában rámérek mégegyszer kb 1 órával akkor meg magas.
Volt olyan is hogy 3,5 órája nem ettem és magas értéket mértem. Ez mitől lehet?Vagy ne méregessek csak evés után 1 órával ahogy kell? Jövő héten van időpontom dokihoz,ott természetesen megkérdezem.Babának ugye nem lesz baja? 37 hetes vagyok
Sajnos van,volt olyan élethelyzet,nap amikor muszáj voltam a munkában pár falat olyan ételt megennem ami nem tartozik a dietához. Ez eddig 11 alkalommal fordult elő!De sajnos a cukormeréskor meglátszott.
Úgyhogy tartom a diétát,bár lehet te jobban tudod.
Miket eszel és mennyit?
Ez is fontos szempont hogy milyenek a cukraid.
Szinte már csak natúrcsirkemell vagy hal salátával,zöldségek ,tejtermék szinte semmi,max mozzarella,gyümölcsöt csak az áfonyát,de azt is a savanykásabbat.Kenyér teljeskiőrlésű max 3 szelet naponta. Amikor főzök a családnak belekóstolok a főzés miatt persze,de nem azt eszem
, nem gondolom hogy attól a nyalintástól lehet.
Az érték eddig 9.5 volt a legmagasabb,éhgyomorra normál,reggeli után is,ebéd után is normál.Ebédkor inzulinozok . De amikor tényleg órák óta nem ettem akkor miért 9es?
1. Az ember inzulinérzékenysége a nap során változik. Reggel pl. rosszabb, mint délután, így általában a reggeli "bűnözés" gyakrabban jár emelkedett vércukorral.
2. A terhesség előrehaladtával is változik az inzulinérzékenység, így gyakori, hogy a terhesség előrehaladásával emelni kell az inzulin adagján.
Az, hogy több CH-ra van-e szükség, azt a vizelet ketonból lehetne látni. Ha a vizeletben nincs aceton, akkor elég a CH mennyiség, ha van, akkor "éhezel", ilyen esetben muszáj az inzulint növelni, ha diétával nem lehet fenntartani a normál cukorszintet.
4 vagyok. Itt a probléma. Leesik a cukrod, nem veszed észre (vagy igen csak azt hiszed a terhesség miatt van), és a szervezeted lesokkolodik, és felnyomja a cukrod. Nagyon kevés a szénhidrát.
Attól is függ hány kg vagy,de legalább 5x kellene enni. Nem az a baj ha becsuszik a csoki, vagy a sült krumpli. Ez attól több.
A babának pedig sok baja lehet. A kezeletlen cukor, magas /alacsony cukor súlyos rendellenességget okozhat. Főleg az első trimeszterben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!