Milyen genetikai tesztet válasszak?
Én alapból ultrahang + NIPT tesztet akartam, de Az orvosom a kombináltat javasolta, hogy ha majd annak “olyan az eredménye”, akkor csináltassak NIPT (panorama, prena, nifty, stb) tesztet.
Túlsúly, IR vagyok, illetve IVF baba, szóval ezek “növelik” az arányszámot kombináltnál.
Szerintetek megéri az orvos tanácsa alapján csináltatni?
12-es, persze, lehet. De a specificiás-szenzitivitás még mindig jobb, megbízhatóbb szerintem, mint egy sima kombinált tesztnél. Pláne lombik és egyéb “bezavaró” tényező mellett.
Persze ez csak az én véleményem :)
Hány éves vagy?
Ahol én élek, ott bizonyos kor alatt csak egy alapos uh javasolt első körben, és ha az lát gondot, akkor kell tovább menni.
A kombinált felesleges, mert azok alapján amit leírtál, jó eséllyel jön ki rosszabb szám. Ami valószínűleg nem jelent semmit, de mire meglesz utána a Prena eredménye, megesz az ideg.
8
Bár nem a régi 9-es vagyok.
Tévesen magas kockázat jött ki.
Okok
-Korom
-alapból nagyon kevés hcg-t választok ki, így alacsony a hormon szintem - ez önmagában még nem lennegond, hiszen ez is hozzá tartozij a statisztikához, hogy az alacsony hormonúaknal gyakoribbak bizonyos betegsegek
Viszont a szoptatásra nincsenek felkészülve, nincs adat. Ezt mondjuk elfelejtették közölni, és nem is sok infó van róla.
Genetikusnál fejtették ki.
Ott is azt mondták, hogy ez a teszt igen hiányos..
Másoknál nem tudom mi tolja el az eredményt. Nálam ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!