Csinaltattunk prenatesztet szerencsére mindenre negatív lett.Viszont a részletes genetikai uh-ra nem mentünk,csak sima uh-ra,amit a kórházban csinálnak. Úgy gondoltuk az már nem kell,mivel negatív lett a prena.Kellett volna?
Prena testből is többféle van, a legolcsóbb az csak Down-szindromára szűr, semmilyen más betegségre nem.
A bővített csomagok is csak kromoszóma rendellenességekre szűrnek, semmi más eltérése nem.
Azt hogy a többi szervével (szív, gerinc, pl van-e keze lába) minden rendben van-e azt vértesztből nem tudják megmondani csak ultrahang vizsgálattal, de ezeket a "sima" kórházi ultrahangon is ki tudják szűrni, nem kell hozzá feltétlenül magánban az 5D ultrahang.
Unokatesóm is prenát csináltatott. Minden oké volt, így nem ment el a genetikai uh-ra.
A 18hetesen derült ki, hogy a szíve nem fogja bírni a picinek, ezért megszakították a terhességet a 20.héten
Attól függ, milyen volt az a sima uh. Genetikai, amiből ugye három van a terhesség alatt, az is lényegében egy ultrahang, csak sokkal alaposabb, részletesebb. Valószínűleg ilyet csináltak neked is. Ezt kötelező vizsgálat. Nézik a gyerek méretei mellett az agyát, szívét, belső szerveit, végtagjai számát, illetve a méhlepény állapotát, áramlást, magzatvíz mennyiséget, stb.Nekem a 20. héten derült ki súlyos vese probléma, ami miatt a gyereket születése után nagyon hamar operálni kellett. Ezt semmilyen vér teszt nem mutatta volna ki.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ezt jobb magánban csináltatni, bár biztos van olyan kórház, ahol nagyon alapos az állami vizsgálat is, ahova én tartozok, az nem ilyen.
Egy alapos, szakértelemmel végzett uh bőven elég. Nem hallottam még olyat, hogy ott minden rendben volt, majd down baba született. A Prena leginkább ezt nézi ugye, a legtöbben erre kíváncsiak.
Rengeteg jele van a down szindrómának, ami látható az uh-n.
Legfeljebb arra lehet jó, hogy az uh lát valamit, és a Prena pedig megmutatja, hogy minden rendben.
De én mindne előzmény nélkül nem csinálnék. Inkább egy jó genetikai uh egy ismert szakemberrel.
9
Szinetár Dóra?
Vagy a játszón egy max 30 éves anyuka mondta, hogy semmi nem volt az uhn a kombinált teszt is jó volt még is down baba lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!