Miért van az, hogy az idősebb nőknél nagyobb az esély a magzati betegségekre?
Egyrészt a kérdésedre a választ fél perc alatt ki lehet guglizni, ehhez nem kell a Gyakori...
Másrészt meg állítsd le az ismerősöket. Az orvosok miatt meg sajnállak, ha tudsz, válts.
Szintén 35 vagyok, napjaim vannak a szülésig.
Tavaly kezdtünk a babaprojektbe, én kb. le is mondtam a dolog sikeréről, mert azoknak a korombélieknek a környezetemben, akik most vállalnák az első babát, nem igazán jön össze.
Ehhez képest első próbálkozásra sikerült.
Aztán mire kaptam időpontot a dokihoz, elkezdtem vérezni. Megint lemondtam mindenről, gondoltam túl szép is lett volna. De kis progeszteronpótlással rendeződött minden. Azóta álomterhesség. Semmi sem nehéz, minden flottul megy még ma is, nem is jöttek úgy fel a kilók, mint amire számítottam... Az orvosok is folyamatosan dicsérnek, meg azzal jönnek, hogy majd a következőnél...-pedig másik baba sajnos tuti nem lesz.
Szóval ne add fel, persze a korral romlanak az esélyek, de ez nem kötelező érvényű dolog azért.
Mindenesetre a genetikai tanácsadás azért indokolt, és ne sajnáld a pénzt a drágább szűrővizsgálatokra sem.
Anyukám 37 volt, mikor születtem, fizikailag és mentálisan egészséges vagyok, köszönöm. A barátom és a volt felesége mindketten 35 évesek voltak, amikor a lányuk született, aki nemcsak gyönyörű, de rendkívül okos is. Egy régebbi kollégám anyja 40 volt, amikor a lánya, és 45, amikor a fia született. Mindketten teljesen egészséges felnőttek voltak.
N
Úgy mellesleg nemcsak az anya, az apa kora is számít, de nem törvényszerű.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!