Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mikor kell elmenni vizsgálatokra?

Mikor kell elmenni vizsgálatokra?

Figyelt kérdés
5. Héten voltam magándokinál, aki megállapította a terhességet, illetve ma, 7+2 naposan, de csak annyit mondott, hogy 3 hét múlva menjek vissza es jelentkezzek be a 12 hetes ultrahangra. Nekem kellene intéznem vagy hogy működik ez?
2022. ápr. 6. 15:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%
Én meg a 7-es vagyok,és 4 gyerekem van.Hidd el,ha nem magán úton megy, akkor 3-4 hétre vannak időpontok.
2022. ápr. 6. 23:37
 12/15 anonim ***** válasza:
60%

Hát, én nem magánba jártam, és a laborba nem is kell időpont, nem hogy 3-4 hetet várni rá. Csak a 12, 20, 30 hetes uh-kra, meg a Prena tesztre mentem magánba, nyilván teljesen önszántamból. A genetikai uh-kra az Istenhegyire, ott kellett több héttel előtte foglalni. A genetikai ultrahangoknál ez természetesen a tb-s rendelésnél is mindenhol igaz.

A védőnőhöz a kiskönyvért sem lett volna muszáj rohanni, mert nálunk a háziorvos adott beutalót a laborra, az uh-ra meg a nőgyógyász. Hiába mentem volna a kiskönyvemmel, elhajtottak volna a ...

Ha magán nődokihoz jársz, ő meg szerintem beutalót sem osztogathat tb-s dolgokra. És igen, természetesen mindent magadnak kell intézned, nem fogja senki leszervezni a teljes terhesgondozásodat, főleg nem az orvos. Én személy szerint, mivel nekem is első baba volt, megkérdeztem az orvost, hogyan tovább, és elmondta. Magától nem mondta volna el, de hát istenem. Nem hibáztatom :D Magánban elvárnám az emelt szintű tájékoztatást, tb alapon megengedőbb vagyok. A védőnőnek sokkal több ideje volt beszélgetni velem, és sokkal több dolgot elmondott. Nyugodtan bízd rá magad, mert ahogy a válaszokból is láthatod, még az országon belül sem mindenhol ugyanaz a protokoll. Elkésve nem vagy semmivel, de a 12 hetes uh-ra már lassan tényleg kérhetsz időpontot. Az legyen az első dolgod. Boldog babavárást ☺

2022. ápr. 7. 10:27
 13/15 anonim ***** válasza:
Nálunk meg kell időpont a laborba is,úgyhogy jobb ha rákérdez minél előbb.Nem adnak külön beutalokat sem,hanem a kiskönyvet fénymásolják,azt az oldalt,ami a beutaló mindenhová.Hiába pontoztok le,nem csak az van ami felétek van,hanem az ország különböző pontjain máshogy működik.Ha meg van állapítva az élő terhesség, akkor fel kell venni a kapcsolatot a védőnő el.Ennyi.Az hogy oda mikorra kap időpontot,hogy mikor kap könyvet,azt majd megmondja az adott védőnő.
2022. ápr. 7. 10:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, de éppen te vagy az, aki úgy tesz, mint ha minden úgy lenne, mint felétek van. "Ne mondjatok már neki hülyeséget", mondtad te. Mit vártál ilyen válaszra, 100%-os elégedettséget? Mindenki leírja a saját tapasztalatát, hogy feléjük, hogy megy. Ha nálatok nem, attól az még nem hülyeség. Nem muszáj taplónak lenni. Persze lehetsz, csak nem muszáj.
2022. ápr. 7. 11:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem teszek úgy,a legtöbb helyen időpontozás van.Nem csak felénk Nem vártam semmilyen %-ot,csak ne arra bíztassátok már,hogy nagyon ráér.Semeddig nem tart megkérdezni a védőnőt,merthogy ő a következő lépcső.Ettől nem hiszem hogy tapló lennék,mert ha épp náluk is időpontot minden, aztán nem lesznek időben még a vizsgálatok, akkor meg pisloghat,mint a hal a szatyorban.De nekem mindegy.A hülyeség az,hogy ráér a 10.héten érdeklődni.
2022. ápr. 7. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!