Milyen az SZTK-s terhesgondozás?
Azokhoz az anyukákhoz szól a kérdésem, aki nem magán nőgyógyászhoz járt, hanem sztk-ba.
Mennyire figyeltek rátok? Elégedettek voltatok az ellatással? Megbántátok, vagy újra így csinálnátok?
Sztkban csináltam végig, nem voltak különösebben kedvesek, de bunkók sem. Mivel problémamentes terhességen volt, így mindegy volt mennyire figyelnek rám. Rokonnak sok problémája volt, vele többet foglalkoztak, elvileg ezen a helyen ez nem volt gond. Annyi konfliktus volt, hogy az sztks laborban a második vérvételnél nem akarták levenni a vércsoportot, de némi vita után mégis megtették. A szülés is ügyeletben történt, mindkét nőgyógyász és a szülésznő munkájával elégedett voltam.
A várakozás aspektusához: azért nekem volt olyan, hogy hárman ültünk a városban, én az sztks rendelésre, másik két kismama a maszekra várt. Én végeztem előbb, mivel nekem mindegy volt az orvos, a másik két kismama meg előreláthatólag órákat várhatott az épp szülőszobán és műtőben elfoglalt saját orvosaikra... Szóval ilyen is van.
Én alapvetően magánba jártam, számomra ismeretlen okokból utalt a 12. Uh-ra az sztk-ba. Őszintén szólva nem voltam elégedett. Több órát kellett várakoznom azért, mert a szemem láttára léptek le kávézni. Én is orvos vagyok, fogorvos, igen van az a szitu, ahol az embernek kell pár perc nyugalom, de a pitsás életben olyat nem csináltam, hogy elvonultam másfél órára pletyózni, miközben várnak rám. Eközben ugye ketyegett a rendelésem, úgy kellett mindenkit délelőttről átszervezni, mert hiába volt 8:30ra időpontom, 11-kor kerültem csak be. Az UH alatt senki nem szólt hozzám, annyit nem tudott odaböfögni, hogy él és minden ok, a végén kijelentette, hogy van egy ciszta az agyában, kedd reggel menjek vissza. Nem tudom, hogy ha egy kollégával ilyen minőségű a kommunikáció, akkor vajon milyen lehet bárki mással.
De ahogy a válaszokat nézem, nem törvényszerű, hogy ilyen alakokat fogj ki. Mint írtam jó magam is orvos vagyok, körzetes és magánrendelésem is van, igyekszem mindenkivel korrekt és kedves lenni, s habár az én munkámban alapvetően nem jósolható meg előre , hogy adott kezelés mennyi ideig fog tartani, ami miatt az időpontok csak tájékoztató jellegűek, de ismerjük annyira a szakmánkat az asszisztensnôvel, hogy ilyen órás csúszások ne legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!