Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Milyen az SZTK-s terhesgondozás?

Milyen az SZTK-s terhesgondozás?

Figyelt kérdés

Azokhoz az anyukákhoz szól a kérdésem, aki nem magán nőgyógyászhoz járt, hanem sztk-ba.

Mennyire figyeltek rátok? Elégedettek voltatok az ellatással? Megbántátok, vagy újra így csinálnátok?

2021. dec. 9. 19:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
2xjartam sztk-sra, ügyeletben szültem (2 es fél éve illetve 2 honapja). 100%ra meg vagyok elégedve.
2021. dec. 9. 19:41
 2/17 anonim ***** válasza:
77%
Első trimeszterben jártam sztk-ba, futószalag jellemezte. De főleg az ottani dokik miatt váltottam, utálom az ilyen leereszkedő stílusú vén f@sz orvostípust. Friss tudású, naprakész, alapos, kedves orvost szerettem volna, ezt pedig magánban találtam meg.
2021. dec. 9. 19:42
 3/17 anonim ***** válasza:
62%

Az első terhességemmel oda jártam. De soha többet. A hepatitis vérvételt 4x kellett megismételni, mert elkeverték állandóan a papírjaimat.

Az utolsó labort végül nem is ott csináltattam, mert egyszerre hívták be az összes kismamát vérvételre, és ott álltunk rengetegen nagy hassal sorban. Több mint 1 óra után kifordultam és eljöttem.

Emellett a ctg-n beraktak egy szobába, és ott hagytak a géppel egyedül. Először minden okés volt, ültem és hallgattam a baba szívhangját, és néztem hogy zölden világít a gép. Majd egyszer csak kigyulladt egy piros fény rajta, és őrülten elkezdett sípolni, hogy valami gond van. Senki nem jött, 20 perc múlva leszedték, kizavartak, és még 30 percet vártam, tiszta idegesen, hogy akkor most mi van. Lehetőségem se volt kérdezni. Majd a doki oda böffentette, hogy minden rendben, viszlát. Azóta 2x voltam terhes, de sose mentem többet SZTK-ba.

2021. dec. 9. 19:45
 4/17 anonim ***** válasza:
85%
Helyfüggő. Valahol egy kalap szar, valahol meg többet kapsz, mint magánrendelésen.
2021. dec. 9. 19:56
 5/17 anonim ***** válasza:
77%
Gyorsan, futószalag szerűen ment minden. Kb 5-10 perc max a bent töltött idő. A genetikai uh-kra nagyon sokat kellett várni. Akár 2-3 órát is. Egyébként ha olyan orvos vizsgál, akinek van magán praxisa, ők egy kicsit kedvesebbek a "jó hírnév miatt". Nekem megfelelt az sztk is.
2021. dec. 9. 19:59
 6/17 anonim ***** válasza:
78%

Igen, SZTK-nál sokat kell várni. És itt külön van az UH és a nőgyógyászat.

Az orvosokkal elégedett voltam. De 2. gyereknél már nem biztos, hogy belefér, hogy órákat ücsörögjek a váróban. Akkor a magán rendelés gyorsabb.

2021. dec. 9. 20:19
 7/17 anonim ***** válasza:
69%

Terhesen nem voltam, csak előtte egy vetélésnél. Le se szartak, mellékesen odavágták, hogy nem él a baba, kiírnak műtétre. Mellé még egy fájdalmas vizsgálat is volt. Bunkók, érzéketlenek, durvák voltak. Sírva jöttem ki és nem csak amiatt, hogy elment a baba (azt már amúgy is sejtettem a vérzésből).

Ezen a napon döntöttük el a férjemmel, hogy soha többé sztk-s nőgyógyász. Így mindkét babánkkal magánba jártunk végig és magánkórházban is születtek.

2021. dec. 9. 20:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

A 3.babamat várom. 38 hetes vagyok.

Mind a hárommal csak sztk-ba jártam.

Ismerem az orvosokat ( nem mindig sikerül egy dokihoz menni egyéb rajtam kívülálló okok miatt ) de engem nem is zavar. Mind a 3 orvos kedves, minden kérdésemre szívesen és normálisan válaszoltak mindig. És mindig kérdeztek is hogy hogy vagyok stb. A szonografus hölgy is tündér. Öt is 8 éve “ismerem” mindig alaposan megvizsgálja a magzatot, mindent elmond, és mutatja is. A laborok hölgyek is kedvesek, mindig beszélgetünk. Azt hozza teszem, hogy pl az első babám elég fiatalon szültem 20 évesen, és pl azért sem szólt be soha senki. semmilyen rossz tapasztalatom nem volt még velük.

Az egyetlen ami negatív, hogy sokat kell várni..

Debrecen egyébként

2021. dec. 9. 20:57
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én meg vagyok elégedve az sztk-s terhesgondozással. Nem volt bájcsevely, de nekem az nem olyan fontos, hogy ezért fizessek. Nem bánom, hogy nem adtam ki erre havi 20-25 rongyot. Egyedül a genetikai ultrahangokat magánban csináltattam.
2021. dec. 9. 23:08
 10/17 anonim ***** válasza:

Mindkétszer ugyanannál az sztk-s orvosnál voltam.

Az elsőnél rendes volt, de tény, hogy 5-10 percnél nem voltam többet bent nála, csak a kötelező uh-k voltak nála.

Másodiknál (talán a covid miatt) annyira bunkó, nem törődött lett (mások szerint is), hogy amikor problémám volt, elmentem magánhoz. Miután ezt megtudta, kenyérre lehetett kenni ismét.

A gondozás annyiból állt: Hogy van? Van panasz? Rendben, ez itt a lelete. Oké, akkor ide és ekkora kérjen időpontot.

Panaszmentes terhességeim voltak, leszámítva azt a 3-4 alkalmat, meg voltam elégedve a gondozással.

2021. dec. 10. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!