Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 12.heti UH mért Ductus venosus...

Veronika83 kérdése:

12.heti UH mért Ductus venosus negatív A hullám 2.12 esetén hogy jártatot? Mi lett a végkimenetel? Ha a magzatvíz vétel negatív és ez fent áll?

Figyelt kérdés

2021. nov. 28. 23:01
 1/2 anonymous2222 válasza:

Szia!Nekünk is ugyan ez volt a múlt pénteki vizsgálaton.Nektek ki csinálta a vizsgálatot?És már volt magzatviz vizsgálat is?Nektek mondtak valamit?Mi most fogunk menni csütörtökön korai magzati szivultrahangra és várjuk közbe a nipt tesztet.

Külföldi forumokat olvasgatva egyébként azt irják,hogy ha nincs más eltérés(pl.nyak,orr stb.)akkor nem kell nagyon megijedni, mert az esetek 95% százalékában 16-20 hetes vizsgálatnál már rendeződik a dolog.Linkelek pár külföldi forumot,hogy kicsit megnyugodjál,mert ott elég pozitiv dolgokat lehet olvasni.Ajánlom,hogy google chrome böngészővel nyisd meg ezeket az oldalakat és ott jobb felül van a forditás ikon és az egész oldalt leforditja magyarra.Ha tudsz valami fejleményt szivesen várom. :)

Good Luck!

[link] (Ez több oldalas)

[link]

2021. nov. 29. 13:28
 2/2 anonymous2222 válasza:
100%

Gondoltam frissitek.Közben megjött a kiterjesztett NIPT teszt, amibe mindent is néznek(legkomolyabb genetikai vizsgálat),és minden tökéletes,minden negativ,semmi eltérés.Illetve voltunk 13 hetesen korai szivultrahangon,rengeteg dolgot néztek,sokkal komolyabb és speciálisabb volt mint a 12 hetes genetikai ultrahang.És láss csodát,a ductus venosusban tökéletes volt az áramlása,sehol a negativ a-hullám.Minden más is tökéletes volt.

Pontosan ezeket irták a külföldi forumokon is,hogy ez a ductus venosus annyira speciális vizsgálat,hogy nagyon könnyü félrenézni.A mi esetünkben se arra kell gondolni,hogy 1 hét alatt megfordult az áramlás,hanem az első vizsgálatnál hibás diagnózist állitottak fel,magyarán félrenézték.Itt egy 1mm-es érről beszélünk,amit ha nem halál pontosan mérnek,akkor belecsúszik a máj vénájába(vagy valamelyik más vénába)és téves áramlást fog mutatni.Ezért,én egy ilyen diagnózis után mint a negativ a hullám,azt tudom másoknak is tanácsolni,hogy mennyenek el egy korai szivultrahangra és alaposan vizsgáltassák meg mással is.

Fontosnak tartottam,hogy ezt leirjam és másoknak is erőt adjak ha ilyen eset fordulna velük is elő,hogy ne adják fel és menjenek el nézessék meg máshol is mert egy vélemény nem 100%.Kitartás!

2021. dec. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!