Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhes kismamák, milyen...

Terhes kismamák, milyen sürjen jártok a nőgyógyászotokhoz magzat vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Én minden 5-6 héten voltam hívva,a babával minden rendben. Szerintem elég sürjen voltam, és egy csomó kötelező vizsgálatot is elvégeztett velem a doktornő ami rengeteg pénzbe került. Persze első babával mentem és minden vizsgálatot elvégeztem ami kellett a baba érdekében, hogy minden oké legyen.

De nem tudom, hogy mindenki így szokott orvoshoz járni vagy ez csak olyan hadd jöjjön és költse a pénzét dolog?

Tényleg nem rosszból, a baba egészsége mindennél fontosabb.

2021. okt. 20. 23:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Államiba jártam 5 alkalommal voltam.
2021. okt. 21. 07:47
 12/21 anonim ***** válasza:
Nálunk havonta kell járni a terhesgondozásra,meg a védőnőhöz,plusz ugye a laborok,uh-k, esetleg genetikai tanácsadás akinek javasolják.A 36. héttől pedig majd hetente ctg vagy nst.
2021. okt. 21. 08:11
 13/21 anonim ***** válasza:
Magánba járok, havonta 1x, plusz minden más kötelezőre természetesen, és védőnőhöz. Lehet, sőt biztos, hogy kevesebb terhesgondozási alkalom is elegendő lenne, de nekem megnyugvást ad, hogy rendszeresen visszajelzést kapok, hogy minden oké, feltehetem a kérdéseimet, stb.
2021. okt. 21. 08:47
 14/21 anonim ***** válasza:
4 hetente.
2021. okt. 21. 09:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Miért, mi az a rengeteg "kötelező" vizsgálat, ami olyan sok pénzbe került.

Amúgy debreceni vagyok, igen, itt szoktál használni idősebbek ezt a "sürjen" szót, én is ismerem.

2021. okt. 21. 09:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Én pl a genetikai vizsgálatokat soknak tartom, 40 ezer plusz még abban a hónapban visszamész a terhesgondozásra is, az nekem személy szerint 20 ezer, akkor már a hónap 60e volt. Soknak sok, de ha cserébe nyugodt vagyok hogy minden rendben, akkor megéri, meg inkább kipengetem mint baj legyen, de az tény, hogy a fél havi fizum csak erre megy 🙂

De hogy a kérdésre is válaszoljak, 9 hónap alatt 9x terhesgondozás, 3x genetikai uh, 4x védőnő, 3x fogorvos (bár ez nem kötelező ugye) 3x vérvétel, és a 36. héttől heti nst, ha 40 héttel számolunk akkor 4x nst.

2021. okt. 21. 10:04
 17/21 anonim ***** válasza:

Mi abban maradtunk, hogy a nőgyógyászom mindig elmondja mi az ajánlás és milyen lehetőségek vannak még mellé. Pl. a terhesség megállapításon elmondta, hogy a vérvétel és a 12. heti genetikai uh a következő lépés, majd 13-14. héten menjek vissza hozzá. Az opció az, hogy mivel még érzékeny időszakban vagyunk, ha engem megnyugtat, akkor 10. héten is ugorjak be és gyors rápillantunk, hogy minden rendben van-e. Annyira lassan vánszorog az idő, hogy nekem ez a rápillantás kb. a megváltással egyenértékű, nem bánom, hogy fizetni kell érte. :D Node az tény, hogy nekem szimpatikus, hogy elkülönítjük a kötelező, avagy kötelezően ajánlott vizsgálatokat és a saját megnyugtatásomra szolgálókat, így nem érzem merő lehúzásnak az egészet. :)

Egyébként nálunk pl. az első vérvételhez már kell a várandós kiskönyv, amit a házirovos is végig pecsételt, ez a beutaló. Szóval úgy nézett ki, hogy:

8. hét terhesség megállapítás (magán)

9. hét védőnő (állami)

10. hét háziorvos + vérvétel + nőgyógyásznál gyors szemrevételezés (állami, állami, magán)

11. hét fogorvos (bár ide csak pecsétért érkeztem, tekintve hogy fogszabályzás utógondozás miatt viszonylag gyakori vendég vagyok) - magán, nem kért pénzt érte

12. hét genetikai uh + prena (magán)

13. hétre kaptam időpontot ismét a nőgyógyászhoz (magán) a leleteimmel és a háziorvos is jelezte, hogy szeretné majd őket átnézni.

Szóval nem tudom, hogy csak nálunk ilyen-e a rendszer, de való igaz, momentán én is picit soknak érzem a szitut. :)

Ettől függetlenül ha pl. a 12. és 20. heti uh-t is meg lehet közölni a kérésemre, akkor megfogjuk a saját megnyugtatásom érdekében.

2021. okt. 21. 10:44
 18/21 anonim ***** válasza:

Az elején 4 hetente jártam, majd a 36. hét után nőgyógyász+NST-re heti 1x.-ez a kettő közvetlen egymás után volt.

Plusz ugye trimeszterenként egyszeri kórházi genetikai vizsgálat.

Nőgyógyász viszont maszek volt.

2021. okt. 21. 11:04
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Huh, nem tudom mi ez a sok vizsgálat... Elmondom, én miken voltam.

7. hét terhességmegállapítás

12. hét genetikai ultrahang+védőnő, kiadta a kiskönyvet (mondta, hogy ne is menjek hamarabb)

Én nem mentem két hetente meg havonta nőgyógyászhoz, ha igen, akkor nyilván jó drága lett volna

14. hét vérvételes labor, ellenanyag vizsgálattal

18.hét genetikai ultrahang+védőnő megint, akkor bepecsételt a háziorvos is, mert egy helyen van a védőnővel, az meg kvázi átrángatott, amúgy tök fölösleges ezért külön bemenni...

24. hét cukorterhelés

26.hét babamozira mentünk magunktól+védőnő

32.hét genetikai ultrahang

34-35. hét körül volt még egy vérvétel

37.hét streptococcus vérvétel, plusz innentől heti egyszer NST.

2021. okt. 21. 11:18
 20/21 anonim ***** válasza:

A 12. héttől 4 hetente járok, előtte 2x voltam a 7. és a 9. héten, mert véreztem 6 hetesen, és rám akart még egyszer nézni. Most legközelebb a 32. héten megyek, aztán gondolom, már gyakrabban fog kelleni a vége felé. Egyáltalán nem túl gyakori az 5-6 hét, sőt. A havonta 1x a megszokott.

Nem Magyarországon élek, nálunk (Szlovákia) ez picit másképp van - annyiban, hogy nincs védőnő például, tehát mindent egy helyen csinálnak. Sosem mentem sehova máshova, mint a saját orvosomhoz, tehát ott csinálták a vérvételt, a cukorterhelést, a genetika ultrahangot, a 3D-t, mindent.

2021. okt. 21. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!