26-31.hét között kimaradt orvosi vizsgálat?
Nem gondolnám.
Én havonta mentem.
De a barátnőm Sztk-ba járt és talán 4x volt uh-n. A vírus miatt nem volt gyakran vizsgálat csak a kötelezőek.
Én 27 hetesen voltam, majd 31 véresen genetikai uh-n, és ezután a saját orvosomhoz csak a 36. héten mentem. Engem se rendelt vissza magához, ha közben másik orvos látott, mert minek.
Különben milyen gyakran jársz, ha az 5 hetet nagy kimaradásnak érzed? (Most nézem, a 14. hét után is csak a 19-ediken mentem)
Pedig pont az a lenyege a magan dokinak,hogy normalisan nyomon kovesse a varandossagot.
Nalunk a terhesgondozas abbol all,hogy 3-4 hetente jarok az orvosomhoz, a kotelezo ultrahangok mellett is. Raadasul a mehszaj erteket is folyton irjak a kiskonyvbe, legalabbis az en orvosom mindig ezzel kezdi.
En inkabb attol szoktam fusztralt lenni,hogy vajon nyilik-e a mehszaj vagy sem. Es a kotelezo ultrahangokon senki nem vizsgalja meg a mehszajat, tehat emiatt is jo,ha van orvosom. Az sztk-ban szinte nem is erdekli az orvosokat, terhesseg vege fele megnezik es ennyi. Pedig azt nem lehet erezni,ha nyitva vagy..
Pedig azert nem art szerintem. Jo a babamozi, es nyilvan a genetikai uh-n is megvizsgaljak a gyereket,de ettol te nem leszel megvizsgalva.
Toled fugg, nem paraztatni akartalak, de en inkabb elmennek. Ha felesleges penzkidobasnak erzed,akkor ne menj, ha pedig hirtelen ugy dontesz,hogy mesz akkor pedig ott az sztk is.
En csak a velemenyem tudom elmondani,de nyilvan nem ertek hozza, igy ne is arra alapozz amit itt mondok/mondunk. A legjobb,ha megkerdezed az orvost, akar a babamozi kozben,hogy mit gondol. O elmenne-e vagy sem. Talan meg o is megtudna vizsgalni teged.
Megint en😅 6-os es 9-es.
Ne haragudj 8-as, nem tudom szebben megfogalmazni,de abban,hogy felnyul az orvos es megvizsgal, milyen kockazat van? (Tenyleg bocsi) Szexualis egyuttlet kozben is bemegy valami, sokkal tobb idore es sokkal erosebben,mint ahogy a doki vizsgal. Es nincs kockazata,ha nincs alapvetoen problema velem.
Viszont az,hogy valahol tenyleg csak a terhesseg vege fele vizsgalnak meg.. Nekem abban sokkal tobb a kockazat.
Nekem a korabbi terhessegemnel nyitva volt a mehszaj fertozes miatt, nem lett vidam kimenetele,de ha az orvos normalisan megvizsgalt volna, akkor lehet eszre veszi,hogy valami nincs rendben, persze lehet akkor sem. De igy erted,hogy en miert vagyok ezen az allasponton ezek utan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!