Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Cukros kismamák! Ti szoktatok...

Cukros kismamák! Ti szoktatok néha bunozni?

Figyelt kérdés
Házi süti, fagyi, csoki stb...
2021. júl. 20. 23:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

19: pont az jutott eszembe, hogy ez a vergődés ugyanaz, mint mikor ebben a topikban a dohányos kismamák magyarázzák egymásnak, hogy jó, hát régen is sokan.. meg a szomszédasszony gyerekének sem lett baja... Meg az unokatesója szomszédjának az orvosa szerint állítólag sokkal rosszabb hirtelen letenni a cigit, szóval ez tökre a kisebbik rossz.

Szánalmas, akaratgyenge, szülőnek nem való emberek. Így megbukni anyaként a nulladik percben, az a nem semmi. De ja, teljesen felment téged is, őket is, hogy van, aki veri a gyereket... (wtf).

2021. júl. 21. 13:23
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Várjá, mert már az sem rossz anya, aki agyba-főbe veri a gyerekét, hanem csak azt hozta magával, mert mondjuk őt is verték vagy mentális betegek voltak a szülei. Szóval tökre ő az áldozat az egészben, majd megmagyarázza az ovis gyereknek is, csóri meg majd el is hiszi, hogy anya azért üt egyből, mert szegény rosszul van.
2021. júl. 21. 13:40
 23/32 anonim ***** válasza:
96%

Igen, ezeket 🌈⭐megértéssel⭐🌈 kell fogadni...

Meg a nagy lóf@szt. Senki nem kényszerítette őket, hogy vállalják azt az irgalmatlan felelősséget, ami egy gyerekkel jár. Az nem álló ovációt érdemlő dolog, hogy nem gyújtunk rá és betartjuk az előírt diétát, hanem az abszolút minimum.

2021. júl. 21. 13:59
 24/32 anonim ***** válasza:
17%

Azért hülyeségeket ne írjunk. Az inzulin nem jut át a méhlepényen, közvetlenül nem hat a babára. A vércukorszint számít neki, meg persze egy csomó más, a vérben levő anyag. A vércukorszintből viszont nem csak az étkezés utáni 60 perces, hanem folyamatosan. Sőt, a mostani étkezésed hatással lehet a jövő heti meg a jövő havi vércukorszintedre is, pl. ha most hízni kezdesz vagy túlterheled a hasnyálmirigyed és később emiatt nem fogja bírni.

Az én dietetikusom azt mondta, hogy elsősorban a mérőre hallgassak, és azt egyem, amivel jókat mérek. Persze ezt gondolkodva kell csinálni, ha betolsz egy jégkrémet, akkor simán lehet, hogy 30 percnél lesz a vércukorcsúcs. Meg az is lehet, hogy a szervezeted termelt egy rakás inzulint, és ugyan most megküzdött a jégkrémmel, de ha sokszor eszel ilyet, az túlterheli. Lehet, hogy sétálva nem csinál bajt a jégkrém, de ücsörögve igen. A stressz is befolyásolja az eredményt. Szóval, ha el akarsz térni az előírtaktól, akkor tényleg mindenre gondolnod kell, nem elég az, hogy a múlt héten se mértem rosszat 60 perccel a fagyi után, akkor most hadd szóljon.

A legjobb lenne, ha keresnél magadnak egy nagyon jó dietetikust, akivel meg tudod ezt az egészet beszélni, aki érti, hogy mi számít a babának és mi nem, ismeri a hosszú távú hatásokat is, és föl van készülve az egyéni különbségekre, nem csak a tankönyvet ismételgeti.

2021. júl. 21. 14:39
 25/32 anonim ***** válasza:
85%

Tökre mázli, hogy valakinek végül nem okozott problémát a "kis bűnözések" sora, de a leírtak alapján én nagyon nem mernék kockáztatni. Koraszülés, méhen belüli magzatelhalás, stb.

Én tuti nem bűnözgetnék. Mielőtt még valaki azzal jön, hogy mert nekem milyen könnyű, nincs ilyen problémám, annak írom, hogy eleve alacsony szénhidrát étrenden vagyok évek óta, és még nem haltam bele egyszer sem. Most sem, hogy babát várok. Nem vagyok semmilyen szentanya, csak ennyi önuralom azért szorult belém. (Nem mondom, hogy így terhesen nem kívánok meg néha olyan dolgokat, amikhez 2 éve hozzá sem szagoltam.) Sütikből is tök jókat lehet kapni, olyanokat is, amikben nem maltitol meg aszpartám van édesítőnek, hanem természetes édesítők. Tésztát is csinálnak például vöröslencséből, ha tésztázni támad kedvünk.

[link]

2021. júl. 21. 15:27
 26/32 anonim ***** válasza:
78%

Pont így!

Úgy feldühít, mikor az ilyen fennhangon hirdeti, hogy tökre nem lett semmi baja a gyereknek. Ha már ilyen felelőtlen és önző volt, legalább annyi esze lenne, hogy csendben marad a hatalmas szerencséjével és nem reklámozza a hülyeséget.

2021. júl. 21. 16:24
 27/32 anonim ***** válasza:
66%
Inkább adj hálát az égnek, hogy egyáltalán terhes lehetsz szénhidrát problémával. Én 9 hónapja diétázom azért, hogy egyáltalán teherbe eshessek, egyelőre sikertelenül. Neked csak pár hónapot kellene kibírni jégkrém nélkül.
2021. júl. 21. 18:41
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

27.

Ehet jégkrémet, csak ch csökkentetett és bele kell számolni gyorsfelszívódásuként az étkezésbe, csak annyira lusta, hogy még utána se jár.

2021. júl. 21. 20:32
 29/32 anonim ***** válasza:
84%
Lehet, hogy meghaladja a képességeit, és ezért önnyugtat itt, hogy más is hülye-e, vagy csak ő. És sajnos még sokan.
2021. júl. 21. 20:55
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

#12 én például olyan iszonyatosan válogatós vagyok, hogy alig van olyan, amit megeszek, azok is főként a "szemét" kaják, ez mindig is így volt. A zöldségek gondolatától is rosszul vagyok, gyümölcsökből is alig van olyan, amit megeszek, azt is csak évente párszor. A diabetológus is mindig mondta, hogy reggelire egyek savanyú káposztát.. hát már ha olyan hely közelébe megyek, ahol árulják hányingerem van, előbb vágnék eret, minthogy megegyek olyat, amitől undorodok! És valóban az sem érdekelt, hogy a babának lesz-e baja, a határon volt az értékem, az orvos feszt cukorprofilra rángatott, azokon a napokon ha akartam sem tudtam volna normálisan enni, mivel vagy a buszon ültem, vagy a kórház várójában, vagy sétálgattam a városban hogy teljen az idő 2 vérvétel között - ilyenkor egész nap annyi volt a kajám, hogy hajnalban a buszon ettem egy párizsis zsömlét, onnan meg estig korpovitot...

2021. júl. 22. 01:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!