Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Háziorvosnál terhestanácsadás?

Háziorvosnál terhestanácsadás?

Figyelt kérdés

Van aki jár ilyenre?

A mi orvosunknál úgy van kinn az időpont, hogy heti 1x 1óra terhestanácsadás.

24 hetes vagyok, eddig nem voltam nála (élete az oltás, nem tud fogadni, beutalót sem volt ideje adni az első trimeszterben 🙄)

Most végre fogad, de csak azért, hogy beutalót adjon. Én kis naív, gondoltam ez a tanácsadás időpontjában lesz.

Hat nem. Rendes időben kell mennem hozzá, a betegek közé, a soromat kivárni...

Nálatok ez hogy megy?

(Nődoki nem ad beutalót)

2021. jún. 9. 17:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Felhívom a háziorvost, hogy mi kéne. Ad egy időpontot, odamegyek, kezembe nyomják a papírokat és viszontlátásra. 1 perc, amit bent töltök. Többet akkor töltöttem ott, amikor megvizsgált is kitöltötte a kiskönyvet. De az is csak 5 perc volt. Nem kellett kismamaként a betegek között várakozni.
2021. jún. 9. 17:25
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálam szintén ugyanez mint az első válaszolónál

Most vagyok 33 hetes

2xer voltam nála

Amikor kitöltötte a kiskönyvem meg amikor beutalóért mentem

2021. jún. 9. 17:55
 3/17 A kérdező kommentje:

Nálunk telefonon nem is lehet elérni. Vagy viberen vagy messengeren. Leírtam mi kellene, ő meg visszaírt, hogy rendelési időbe menjek, ha sorra kerülök megírja.

A kiskönyvem pl ki sem töltötte még...

4 éve lakunk itt, 1éve a háziorvosom.

2021. jún. 9. 17:56
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát írj neki hogy a kiskönyved is töltse ki ha van rá ideje mert már nem ártana

Nekem is folyamatosan elfelejtette kitölteni a 20.héten szóltam az asszisztensnek hogy nem ártana már...

2021. jún. 9. 17:59
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az sztk-s nőgyógyász adja ki az összes beutalót, akihez terhesgonozásra járok. A háziorvosnál nem voltam még, a védőnő is azt monda, hogy nem fontos a kiskönyv kitöltése. De ha receptért, egyéb beutalóért stb. kell mennem, akkor telefonon és most a járvány óta emailben is tudok ilyesmit kérni, a papírt pedig soron kívül kiadják (de recept esetén az se kell már).

Elég érdekes háziorvosod van, ha egy papír miatt is várakozni kell.

2021. jún. 9. 18:11
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak a kiskönyvet töltötte ki és azt elfogadták beutalónak mindenhova.
2021. jún. 9. 18:20
 7/17 A kérdező kommentje:

Eddig 4x írtam neki a kiskönyv miatt.

Úgy rendel ez a doki, hogy heti 2x 2 órát (+az az 1 óra tanácsadás, ami idejében még sosem láttam itt)nálunk itt a faluba, 3x a városban. A varosban nem fogad, mert a faluban lakok, pedig beülnék az autóba és 5perc alatt ott lennék. Max 10.

Itt a faluban meg az egyik nap csak az oltásokag intézi, a másik nap, abban a 2 óraban pedig a nyuggereket, betegeket, plusz mindenkit is.

És nincs ideje a kiskönyvem kitölteni 🤦‍♀️

Az első trimeszterben fizetősen, beutaló nélkül kellett megcsinaltatnom a laborom, mert se ő, se a nődoki nem adott beutalót. Most legalább azt már kapok 🙄

2021. jún. 9. 18:33
 8/17 anonim ***** válasza:
Jól értem, hogy van heti 1 óra, amikor csak terhesekkel foglalkozik? Hát menj oda akkor és probléma megoldva. Egyszer voltam a háziorvosnál, mikor kitöltötte a kiskönyvet, legközelebb majd az utolsó hetekben táppénz miatt megyek. 9 hónap alatt 2x10 perc. Ha heti egy teljes órát terhesekre szán, akkor biztos beférsz oda.
2021. jún. 9. 18:50
 9/17 anonim ***** válasza:
#8, pont ezt írja a kérdező, hogy papíron igen, fizikailag nem tartózkodik ott az orvos.
2021. jún. 9. 18:57
 10/17 A kérdező kommentje:

8!

Mint írtam, papíron van 1 óra terhesgondozás... szerinted nem lenne annyi eszem, hogy akkor menjek, ha lenne?!

Csak ezaz, hogy nincs... mert a doki nem jön ki arra, csak az utana következő rendelésre.

Ha lenne terhes tanácsadás, nem lenne problémám

2021. jún. 9. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!