A 18. heti kötelező ultrahang mennyire alapos és megbízható, a 3D vagy 4D uh sokkal jobb lenne?
A 18. heti genetikai UH-t ne keverd össze a 3D meg 4D babamozival. A 3D meg 4D arra való, hogy apuka és te gyönyörködjetek a babában, kapjatok szép térhatású képeket, hogy el tudjátok képzelni, milyen lesz, ha megszületik, ezt meg kell fizetni.
A 18. heti genetikai UH viszont (nyilván függ attól, hogy ki csinálja, és milyen minőségű géppel csinálják) arra való, hogy olyan fejlődési rendellenességeket szűrjenek ki, amik a 12. heti genetikain esetleg még nem látszottak. Nem a baba ,,külsejét" nézik, hanem a szerveit, az egészségét. Így nézve a 18. heti UH sokkal fontosabb, és ha választani kellene, hogy melyikre költök (mert valamilyen oknál fogva nem akarnám állami intézményben csináltatni a genetikai UH-t), akkor ezt választanám egyértelműen.
Szia! Nekem úgy jött ki, hogy volt alkalmam összehasonlítani az Sztk-s állami ultrahangot egy magánrendeléssel (Péterfi kórház egyébként). 12. heti UH volt, a Péterfibe a kombinált teszt miatt mentem, és ott is tokkal-vonóval végigcsinálták a genetikai ultrahang vizsgálatot. Hát, meg kell mondjam, elég nagy volt a különbség a két gép között.
Beszéltem is erről a Péterfiben a szonográfus hölggyel, ő azt mondta, hogy ha az orvos jó, akkor nem baj, ha kicsit gyengébb a gép. De nekem akkor is megnyugtató volt, hogy a modernebb géppel sem találtak semmi problémát. Viszont a Péterfiben ugyanezzel a géppel délelőtt van államilag finanszírozott vizsgálat is. Tehát van, akinek az ingyenes UH is ilyen modern masinával történik. Akkor már nem érdemes külön elmenni szerintem.
Igaz, én a 18. heti UH-ra már nem fogok pluszban elmenni a fizetős helyre, mert biztos nem tudnék az abortusz mellett dönteni, bármi is derülne ki. Nekem már most túlságosan emberszerű ez a magzat.
Nem elég. A prena a downt és pár azt meg edwardsot illetve néhány másik genetikai eltérést. Az uh a szerveket, vegtagokat, csontokat.
En Czeizelbe jártam ott 30 ezer körül volt egy uh. Menj el allamiba és döntsd el, hogy elégedett voltál e. Ha nem, legfeljebb elmész fizetősre is és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!