Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Második trimeszterben 3,298 -...

Második trimeszterben 3,298 - as TSH mennyire számít rossznak? Mire számítsak?

Figyelt kérdés

2021. márc. 5. 12:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Az orvosom egyből Letroxot írt volna, bár mondta h van aki erre nem ad. Mondtam, h én nem feltétlenül szeretném, és h mit szól a Normoxilhoz? Azt mondta, h akkor próbáljam azt. Egy hete szedem, és ma megnezettem magán úton a dolgokat, a TSH 2,17, fT4 13, fT3 4,2, antiTPO pedig 28.

A t4 és t3 eléggé a referenciatartomány aljához közel helyezkedik el, ami miatt kicsit aggódom.

Nem tudom, h visszamenjek-e ezzel az orvoshoz így? Mert alapvetően megnyugodhatnék, mert TSH 2,5 alatt, és többi érték is ref. tart - on belül... Szerintetek?

2021. márc. 17. 05:00
 12/18 anonim ***** válasza:

1 hónap múlva nézesd újra, ez most jó.

Ez háziorvos vagy szakorvos? Én biztos nyugodtabb lennék ha olyan nézegetne, akinek ez a szakterülete, de amíg jók az értékek, addig nem kell aggódni. Viszont ha pl következő vérvételnel már kicsuszik a referenciatartományból, akkor mit csinálsz? A doki tudja mi a teendő?

6os.

2021. márc. 17. 09:51
 13/18 A kérdező kommentje:
Ez egy nőgyógyász-endokrinológus,akihez járok gondozásra. Úgy gondoltam megkérdezek másik orvost is az sztk-ban ezen a héten. Csak félek, h elhajtanak a francba...eleg bunkók tudnak lenni.
2021. márc. 17. 11:45
 14/18 A kérdező kommentje:
Utólag vettem észre, hogy a synlab azt írja a honlapján, hogy reggel 7-9 között javasolja levenni a t4-et, éhgyomorra. Én 9.10kor kerültem sorra, és ettem egy kicsit reggel. Remélem ez nem befolyásolta az értéket...
2021. márc. 17. 11:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha nőgyógýász-endokrinológus, akkor szerintem tudja mit csinál, de ha nem bízol benne keress másik orvost.

Viszont azt gondolom ennyire nem kell kattogni ezen a dolgon. Néhány tized miatt nem lesz semmi gond, és ha rendszeresen figyelik, nincs miért aggódj.

Én pl 100%ig megbízom a dokimban, pl mult hónapban egy picit alacsony lett a tsh, picit visszavett az adagból, én szedem ahogy mondja és kész, eszemben sincs másik orvost kajtatni meg magánvérvételre járni meg ilyenek.

Szíved joga, csak ha egy ideg vagy és bizalmatlan, inkább keress másik orvost, akinek adsz a szavára, minthogy azon agyalj napi szinten, minden ok-e.

2021. márc. 17. 11:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Figyi, nekem műtét után volt 160as tsh-m, és se a doki se én nem omlottunk össze csak javítottuk az adagon, szépen be is állt, szóval ezért mondom, ne stresszelj már rajta ennyire, semmi gond.

Inkább keress egy dokit akiben bízol.

2021. márc. 17. 12:06
 17/18 anonim ***** válasza:
És én nem birok reggeli nélkül létezni, szóval még sose vettek vért tőlem éhgyomorra, kivéve pl cukorterhelésen meg amikor elő volt írva.
2021. márc. 17. 12:08
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok miatta tiszta ideg, csak nem szeretnék gyógyszert szedni. És örülök, hogy megnézettem, mert mint kiderült, jók az értékeim (elvileg). Azért ezt az orvost választottam anno, mert endokrinológus. Gondolkodtam már a váltáson, más okból kifolyólag is, de jelen helyzetben nem túl egyszerű sajnos. Nem tudom, hogy a Normoxil segített-e,vagy laborok között is van-e ekkora különbség, vagy egyébként is jó lenne az érték már, de olvastam h nem lehetne ezt a dolgot önmagában nézni elvileg, egy endos prof mondta. Én meg egyből kaptam volna a Letroxot, úgy h mindig normál működésű volt eddig a pajzsmirigyem és most sem volt vészes az eltérés, és ráadásul azt mondta maga az orvos is, h nem mindenki ír erre gyógyszert. Utána is néztem alaposan, hogy a különböző nemzetközi pajzsmirigy szervezeteknek mik az ajánlásai ilyen esetben. És nem találtam egyértelmű választ, nyilván ezért van az orvosok között is eltérés, hogy mit ajánlanak. Ezért érdekelt volna másoknak mik a tapasztalatai hasonló helyzetben, mi az általánosabb eljárás. Köszönöm, hogy válaszoltatok!
2021. márc. 17. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!