Második trimeszterben 3,298 - as TSH mennyire számít rossznak? Mire számítsak?
Az orvosom egyből Letroxot írt volna, bár mondta h van aki erre nem ad. Mondtam, h én nem feltétlenül szeretném, és h mit szól a Normoxilhoz? Azt mondta, h akkor próbáljam azt. Egy hete szedem, és ma megnezettem magán úton a dolgokat, a TSH 2,17, fT4 13, fT3 4,2, antiTPO pedig 28.
A t4 és t3 eléggé a referenciatartomány aljához közel helyezkedik el, ami miatt kicsit aggódom.
Nem tudom, h visszamenjek-e ezzel az orvoshoz így? Mert alapvetően megnyugodhatnék, mert TSH 2,5 alatt, és többi érték is ref. tart - on belül... Szerintetek?
1 hónap múlva nézesd újra, ez most jó.
Ez háziorvos vagy szakorvos? Én biztos nyugodtabb lennék ha olyan nézegetne, akinek ez a szakterülete, de amíg jók az értékek, addig nem kell aggódni. Viszont ha pl következő vérvételnel már kicsuszik a referenciatartományból, akkor mit csinálsz? A doki tudja mi a teendő?
6os.
Ha nőgyógýász-endokrinológus, akkor szerintem tudja mit csinál, de ha nem bízol benne keress másik orvost.
Viszont azt gondolom ennyire nem kell kattogni ezen a dolgon. Néhány tized miatt nem lesz semmi gond, és ha rendszeresen figyelik, nincs miért aggódj.
Én pl 100%ig megbízom a dokimban, pl mult hónapban egy picit alacsony lett a tsh, picit visszavett az adagból, én szedem ahogy mondja és kész, eszemben sincs másik orvost kajtatni meg magánvérvételre járni meg ilyenek.
Szíved joga, csak ha egy ideg vagy és bizalmatlan, inkább keress másik orvost, akinek adsz a szavára, minthogy azon agyalj napi szinten, minden ok-e.
Figyi, nekem műtét után volt 160as tsh-m, és se a doki se én nem omlottunk össze csak javítottuk az adagon, szépen be is állt, szóval ezért mondom, ne stresszelj már rajta ennyire, semmi gond.
Inkább keress egy dokit akiben bízol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!