Most hogyan zajlik a terhesgondozás és a szülés, így hogy "eltörölték" a hálapénzt?
Ha a terhességemet egy magán dokinál kezdem, nyilván fizetek is neki a szolgáltatásért ami az adott vizsgálat tarifája, tehát nem borítékba adom a pénzt (egyáltalán kezdhetem-e ott?) akkor a kórházba is be fog tudni jönni hozzám? Vagy ott már csak az akkori ügyeletes orvos és szülésznő fogja levezetni a szülést?
Fhu de megbonyolították a dolgot..
11-es, persze.
Aki ilyet akar, majd külön honorálja az orvosnak.
És máris ott tartunk, hogy adtunk a sz...nak egy pofont.
3-as!
Ezt írod-"kölcsönös szerződéssel lehessen választott orvosa a kismamának, amiben aláír a kismama, az orvos és a kórház is. Mivel szabad orvos választás van, valószínűleg valami ilyen végkimenetele lesz a dolognak. És a doki adózni fog ebből a pénzből."
.
Ha ez így lesz, akkor ez korrekt és mindenkinek megfelelhet.
Miért nem tudtok "ingyen" szülni?
Mitől lesz jobb ha adtok pénzt?
Ha baj van, baj lesz akkor is ha adtok.
Az orvos meg csak a szülés végére kell.
Előbb fogadnék szülésznőt aki kB végig velem van és rám rám néz.
Terhesgondozasra meg lehet járni maganba, hogy alaposabban több ideig nézzek a babát stb és legyen idő át beszélni dolgokat. Amire esetleg egy sztkba nem lenne idő.
De a szülés nem lesz jobb vagy rosszabb azért mert nincs saját doki.
Fogadott orvosnál amugyis nagyobb az esély a császárra és a különböző beavatkozásokra, (oxi, eda stb)
Ami nem mindig a legjobb választás, de így azt hiszed huu mennyit segít a doki.kozben csak ront a helyzeten és nem adja meg a háborítatlan természetes szülés folyamatát. Pláne ha sietteti is a dolgot..
De ti tudjátok.
Ügyeletes és fogadott orvossal is ugyan azon a lyukon fog ki jönni.
Utolsó válaszoló! Azért a gyakorlatban nem úgy van. Más bánásmódot, nagyobb odafigyelést kap az, akinek van fogadott orvosa.
Pl. amikor múlt héten mentem nst-re, egy másik kismamának is olyan eredménye lett, mint nekem. Nincs orvosa, így hümmögtek egy sort, majd hazaküldték. Ellenben hozzám odahívták a dokimat, aki gyorsan csinált egy ultrahangot is, majd közölte, hogy haza se mehetek, be kell feküdnöm megfigyelésre. Nem azért, mert éppen bent van, és megindítja a szülést, vagy megcsászároz, csak elővigyázatosságból. Valószínűleg végig bent fognak tartani, de egyáltalán nem érzem, hogy gyorsan meg akarnának szüleszteni, hogy ne foglaljam a helyet. Ha beindul a szülés, akkor még majd be fog jönni az orvosom. Vagy ha az eredményeim indokolják a szülés indítást.
Amúgy magánrendelésen lehet adni hálapénzt utólag. Csak a kórházban nem. Szülésznővel ugyanez a helyzet, de az nem változott, hogy legtöbb helyen először orvost kell választani, csak szülésznőt nem lehet.
Szerintem pont fordítva: hálapénzt adunk utólag.
(Kenőpénzt pl. a kevésbé jó állapotú autók műszaki vizsgáján szoktak adni, hogy átmenjen.)
Attól függően adok majd az orvosnak, hogy elégedett voltam-e. Az én dokim előre nem is fogad el semmit. Viszont odafigyel rám, neki is érdeke. És amúgy nem csak a pénz, de a hírnév miatt is.
Miért gondolja azt mindenki, hogy ha nem a kórházban adod, akkor az nem hálapénz és nem büntethető?
Januártól benne van a btkgban. A hálapénz elfogadása és adása is büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!