Most a vírus miatt bemehet-e a ti városotokban az apuka az ultrahang vizsgálat(ok)ra?
Nemcsak a kismamákról van szó, hanem az egészségügyi dolgozókról. Épp elég, hogy a betegek miatt fél kórházi osztályok vannak karanténban vagy dőlnek ki hetekre. Egy szülészeten ezt nem lehet megengedni.
Nálunk a munkahelyen elindult a járvány egy hónapja, és van kolléga, aki még mindig tünetes és emiatt nem engedik dolgozni. Marhára nem vicces az amúgy is létszámhiányban lévő kórházakban, rendelőkben :( Nem beszélve arról, hogy az eüben az átlagéletkor is finoman szólva szuboptimális a vírus szempontjából (nem véletlenül roggyant meg sok helyen az ellátás, amikor a 65+-osokat kivonták a forgalomból).
Az első hullám idején szültem és jártam gondozásra, csak a 12. hetire jöhetett be a férjem. Szomorkodtunk persze, de nem csináltunk ebből hisztit, elmentem babamozira (oda sem jöhetett be), és vittem egy 10 perces videót haza. Az sztk-s 2D-s UH úgysem túl nagy élmény...
Nem azt mondtam, hogy ne hordjon maszkot és ne mosson kezet.
De ha anyuka maszkot hord, attól még egy másik ember semmiről nem marad le. Vagy akkor is így aggódna anyuka, ha közölnék vele, hogy szülésre sem mehet be senki vele, nehogy lefertőzze a babát meg az orvosokat?
Budapest:
-Sztk-ban, kórházban az épületbe se jöhet be apuka.
Olyan szempontból nem tartom rossznak, hogy így végre le tudnak ülni a várakozó kismamák. Apukák eddig se mehettek be a kórházban az ultrahangra, így a kinn levő 15 székből alsó hangon 10 széken kispapák ültek.
-Magánrenddelésre apuka tavasszal nem jöhetett be, de kaptam felvételt az ultrahangról, és erre nem kellett ráfizetnem.
Apuka most bejöhet az ultrahangra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!