A NIP tesztek közül melyikre szavaznátok?
Nem. Ez arra jó, ha:
1. Parás a kismama, minden értéke jó, és mégis szeretne egy biztos tesztet csináltatni kockázat nélkül. Az UH közel sem 100%-os Down-szindróma tekintetében. Csak mondjuk 80. Azaz a Down szindrómás magzatok 20%-át szimplán UH alapján nem lehet kiszűrni.
Nyilván egy tökéletes UH lelettel a fene se akar bevállalni egy invazív, kockázatos beavatkozást.
2. Azoknak is jó, akiknek közepes kockázat jött ki a kombinált teszten. Hiszen elég sok esély van rá, hogy még így is egészséges a magzat, és egy invazív beavatkozással esetleg nem akarja megkockáztatni egy egészséges terhesség elvesztését.
Ha az UH-on nagyon egyértelmű jelek vannak, összetett rendellenességek, akkor felesleges NIP teszttel húzni az időt, de a többi esetben szerintem igen is jó.
9 mire jó? Pont arra, mint a kombi teszt csak sokkal megbízhatóbb.
Másrészt. En a Czeizelben csinaltattam és ott azt mondtak, ha az eredmény pozitív soron kívül csinálnak magzatviz mintavételt. Tehát nem kell erre várni 1 hónapot. Nyilván megvan az ára, de hidd el, akkor már nem az érdekelne. 99% fölötti a pontossága. Azért az elég meggyőző. Nem arany számot kapsz, hanem egy negatív/pozitív eredményt. És így nyilván csak akkor kell hasba bökni, ha pozitív eredményt hoz és akkor több mint valószínű, hogy a magzatviz is azt fog hozni, az alapján pedig mehetsz abortuszra már.
Utolsó engem az érdekelne, hogy mi van ha a 12. hét előtt csinaltatom? Mármint ugye megmondják a teszt alapján a gyerek nemét. De en úgy tudom azt a 12. hét előtt tilos megmondani.
Más a panoráma teszt is magzati DNS-sel dolgozik? Mert a prena konkrétan azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!