Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A NIP tesztek közül melyikre...

A NIP tesztek közül melyikre szavaznátok?

Figyelt kérdés
Az indoklásnak is örülnék.
2020. aug. 18. 15:48
A kérdező szavazást indított:
Nifty
Prena
Panorama
8 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én Panoramat csináltattam, korrektek voltak, együttműködőek, gyorsan meglett az eredmény, rosszat nem tudok rá mondani. A többit nem ismerem, de szerintem bármelyik jó lehet, árban is eléggé hasonlóak.
2020. aug. 18. 15:50
 2/15 anonim ***** válasza:
Prenat tudom ajánlani. Teljesen elégedett voltam.
2020. aug. 18. 16:03
 3/15 anonim ***** válasza:
Melyik mutatja a legtöbb betegséget? Igaz, hogy a magzatvízvétel sokkal többet mutat?
2020. aug. 18. 16:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A magzatvízvétel invazív eljárás, vetélési kockázattal, így azt én csak akkor engedtem volna, ha a Panorama magas kockázatot mutat. Mivel minden vizsgált betegségre alacsony volt a kockázat, így nem kockáztattam vetélést.

Attól függ hány betegségre vizsgálnak a tesztek, hogy melyik csomagot választod. 1. vagyok

2020. aug. 18. 16:28
 5/15 anonim ***** válasza:
Talán a nifty szélesebb spektrumú, ha jól emlékszem. De mindenre nem szűrnek.
2020. aug. 18. 17:07
 6/15 anonim ***** válasza:

Köszönöm!

Igen, tudom sajnos, hogy a magzatvízvétel kockázatos valamennyire, csak mintha itt olvastam volna, hogy a magzatvízvétel többet mutat sokkal. Sajnos a neten sejol nincs fennt, hogy mik ezek.

2020. aug. 18. 17:25
 7/15 anonim ***** válasza:
En prenat csinaltattam. Az down, Patau, Edwards és néhány genetikai eltérésre szűr (pl extra kromoszomak “szuper férfiak” és 3x-es nők).
2020. aug. 18. 17:29
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A Panorama a legmegbízhatóbb, mert kicsit más módszerrel dolgozik, mint a többi. Nyilván nem nagy különbségről van szó, mindegyik 99% feletti eredményt ad.

Viszont ezek a tesztek továbbra is szűrőteszteknek számítanak, nem valódi karyotipizálást végeznek, mint a magzatvízmintavétel során. Szóval tény, hogy a magzatvízmintavétel több dolgot kimutat.

2020. aug. 18. 18:59
 9/15 anonim ***** válasza:

Ha mondjuk ezek a tesztek kiszűrnek egy Down kóros babát és anyuka nem szeretné megtartani, akkor eznalapján nem is vetetheti el? Ha nem, akkor ugye csak húznia kell még 1-másfél hónapot a magzatvízig abban a tudatban, hogy úgysem tartja meg. Ha meg megtartja akkor meg úgyis fölösleges megcsináltatni.

Így tulajdonképpen mi értelme ezeknek a teszteknek? Hozzájutok egy infóhoz, amivel nagyjából semmit sem tudok kezdeni.

2020. aug. 18. 19:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Utolsó: Jól látod, ez alapján nem vetetheti el (kivéve persze ha 12. hét előtt megvan az eredmény, mivel 12. hétig nem kell orvosi indok).

Mi értelme? Hogy nem invazív, nincs vetélési kockázata, és meglehetősen megbízható. Ha pl. UH-on látnak valami kisebb eltérést, vagy a kombinált teszt közepes kockázatú, akkor egy plusz lehetőség elkerülni az invazív beavatkozást.

2020. aug. 18. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!