Milyen nem kötelező kivizsgálásokon vettetek részt várandósan?
Figyelt kérdés
Ugye van a saját doki, akihez járok. Nincs rá panaszom amúgy, kedves mindig, de kb 10 perceket töltök nála, kikérdez, megmutatja a dolgokat, leméri, aztán közli, hogy rendben van a baba, fejlödik szépen. Mi plusszban 4-5D babamozin voltunk nemrég,illetve prena tesztet csináltattam 13 hetesen. Minden eredményem jó eddig, rendben vagyunk, de kinéztem egy speciális UH vizsgálatot, amit a 3.trimeszterben csinálnak. Tulajdonképpen az erekre összpontosít, szív, agy stb és a végén 4D adatok a babáról, nagyon alapos vizsgálat. Persze ilyenkor már ha baj is lenne nem lehet mit csinálni, de szerintem jobb felkészülni a jövőre nézve, inkább derüljön ki, ha valami van. Férjem szerint már így is többet tettünk, mint az átlag, rengetegbe került a prena is,feleslegesnek tartja. Én viszont nem, ne ezen a 15 ezer forinton múljon. Első baba, lehet túl parázom,de úgy gondolom az alap terhesgondozáson esélytelen kiszűrni az ilyen apró dolgokat. Ti mit gondoltok?2020. aug. 3. 16:23
1/8 anonim válasza:
Èn a 12 hetes ultrahangot az Istenhegyin csináltattam plusz Panorama tesztet csináltattunk ès kètszer voltunk 4D-n. 35 hetes vagyok, màst màr nem csinàltatok, ennyi elèg szerintem.
2/8 anonim válasza:
Nekem a 3. trimeszteri uh-n minden fő eret szépen megnéztek, megmérték benne az áramlást stb, 45 percet bent voltam, nagyon alapos volt, mondjuk én a Medicoverhez járok terhesgondozásra. Nem csináltattam semmit a kötelező vizsgálatokon kívül, mert nagyon alaposnak találtam őket. Csak kombinált tesztet a 12. heti uh-nál, de szerintem az alap.
3/8 anonim válasza:
Én magzati szívultrahangon voltam a 16. héten, és egy niftyn. Nekünk magasabb volt a tarkóredő, azért mentem, de szerencsére mindenhol minden rendben volt :)
4/8 anonim válasza:
Semmit. Több plusz uh-m volt,mert kicsinek mérték a babát. Kombinált teszt akkor alap és javasolt,ha 35 elmúltál vagy van a családban valamilyen betegség vagy fejlődési rendellenesség. Így nekem az sem volt. Ha bármi gondom van/volt,a dokimat bármikor hívhatom,rendes és ha bajom van be is hív és megnéz. De nem nagyon kellett még.
5/8 anonim válasza:
Túlparázod valóban, szülés közben is lehet bármi baj, szerintem felesleges.
6/8 anonim válasza:
12. Heti kombinált teszten voltunk az Istenhegyin
/ már Nifty Prena stbre mennék/
Voltunk Genetikusnál a Sote1-en
18. Hetin az Istenhegyiben
20. Héten Jánosban magzati szívUh-on
7/8 anonim válasza:
Nőgyógyász vagyok, de esküszöm nem vágom, mi az a vizsgálat, amire gondolsz.
Áramlásokat mérnek egy rutin sztk-s vizsgálaton is, mikor indokolt. Ráadásul az mindig pillanatnyi állapotot jelez, nem értem, mire mész vele, ha végignézik mondjuk 33 hetesen.
Belinkeled legyszi, hogy milyen vizsgálat lenne ez?
8/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! Persze, tudom, hogy lehet szules kozben is barmi(ne legyen), de ugy velem az en dokim az erekre nem szentelt eleg idot, meg alig lattam ot dopplerre valtani, latom a monitort en is, mert ki van a falra rakva...Lehet nalatok maskepp van,nem tudom,de itt egy vizsgalat 10 perc max. Kedves utolso, nogyogyasz. Nem Magyarorszagon elunk, Szlovakiaban, Kassan lenne ez a vizsgalat. A neve 3.trimeszteri early skrining IUGR+aramlasvizsgalat. Kolleganom ott volt most skriningen es mondta, hogy nagyon alaposak voltak, egy dokihoz jarunk egyebkent, s o sem banta meg. Kiderult, hogy a babanak van egy plusz erecskeje a nyakaban.
2020. aug. 3. 21:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!