Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Tehet olyat sztk-s orvos,...

Tehet olyat sztk-s orvos, hogy nem vállalja a terhesgondozást?

Figyelt kérdés

Kövér vagyok, ez vitán felül áll, tudom én is. Későbbre terveztük a babát, amikor már lefogyok, de előbb jött. Ez már így alakult, mi ennek ellenére szeretnénk a babát, közben pedig egy okosan összeállított diétát tartanék terhesség alatt.

A gond az, hogy a körzetileg illetékes nőgyógyász kijelentette, hogy ő ekkora túlsúllyal nem vállal el engem. És finoman, de egyértelműen utalt rá, hogy nekem sem kellene vállalnom ezt a babát.

A körzetben nincs más, aki gondoz kismamákat. Ma elmentem egy másik kerületbe, ahonnan szintén elküldtek, hogy a saját betegeiket sem győzik és menjek a körzetembe. Ilyenkor mit csináljak, ha senki nem fogad? Annyira elkeseredtem, hogy már arra is gondoltam, hogy meg sem érdemlem ezt a babát és talán tényleg nem kellene megtartanom.

2020. jún. 24. 08:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

SZTK-rendelésen, saját körzetében, a TB-ellátott beteget kötelesek ellátni.

Szerintem félreérthette az orvos, és azt hitte, meg akarod fogadni őt a szülésre. Ha nem, menj vissza hozzá, és mondd, hogy ide tartozol körzet szerint, TB-ellátott vagy, és kérdezd meg, milyen jogon tagadná meg az orvosi ellátást tőled.

2020. jún. 24. 08:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az 1es mondja. Ha nem hajlandó rá, a rendelőkben kint szokott lenni betegjogi képviselő száma. Hívd fel.

Momdjuk én mindenképpen keresnék egy másik dokit magánba. Ilyen bunkóhoz nem járnék

2020. jún. 24. 09:08
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem gondolta, hogy meg akarom fogadni, mert erre egyáltalán nem utaltam. Azt mondta, hogy nem vállal felelősséget egy ilyen kockázatos terhességért. És elirányított a védőnőhöz, ha mégis elgondolkodnék az abortuszon. Azt sem engedte, hogy elmondjam diétáznék és mozognék, és mindenre odafigyelnék.
2020. jún. 24. 09:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Mi is gondolkodunk a magánorvoson, csak félek, hogy más sem fog fogadni :( annyira elkeseredtem, hogy már azt sem tudom mi lenne a helyes.
2020. jún. 24. 09:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ezért simán perelhetsz is. Hívd fel a betegjogist.
2020. jún. 24. 09:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy Goldmund írja.

Az első gyereknél 135 kgval estem teherbe, bunkók voltak az sztk-s orvosok de végig követték a terhességet.

Most a második gyereknél "csak" 113 kgval kezdtem, most is bunkók voltak, de nem tagadták meg a terhes gondozást.

Ezért el ne vetése a babát. Ha nem akarsz harcolni, keress magában orvost aki elvállal, tuti találsz. Tény, hogy a túlsúly magasabb rizikójú terhességet jelent, de azért nem életveszélyes. Én is már a második gyerekemet szülőm túlsúllyal és se az elsőnek nem volt semmi baja, és egyenlőre úgy néz ki, hogy a másodikkal se lesz probléma, már 34 hetes vagyok.

2020. jún. 24. 09:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Leírta ezt valahova? Vagy csak úgy mondta? Adja írásba, hogy körzetéhez tartozol, mégsem vállal. Persze, amúgy menjetek magánba, vállalni fognak, ne izgulj. Nehogy ezért elvetesd.

Olyan nincs, hogy nem vállal, mert túlsúlyod van. A túlsúly még csak nem is akkora kockázati tényező a terhességnél, tök gyorsan megfogantál, ami arra utal, hogy hormonálisan rendben vagy.

2020. jún. 24. 09:16
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat, azt hiszem pont erre volt szükségem. Keresek egy magánorvost mindenképp
2020. jún. 24. 09:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

6os vagyok.

Most néztem meg a terhes kiskönyvemet, és az én orvosom a rizikóhoz a normál kockázatú terhességet írta be.

A 12 hetes kombinált teszt papíron ez áll:

Túlsúly miatti megvastagodott hasfal miatt, az ultrahang eltérést mutathat, de egészségi állapota nem indokolja a magasabb rizikó besorolását.

Ha vállalna se mennék ehhez az orvoshoz. 0 szakmai tudásról árulkodik ez a hozzáállás.

Egy uh-t és egy vér képet minimum kellett volna csinálnia, mielőtt ilyet ki mer jelenteni.

2020. jún. 24. 09:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én feljelenteném a helyedben. Keress egy magánorvost, vissza ne menj egy ilyen senkiházihoz.
2020. jún. 24. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!