Miért fontos megkerdezni az orvosoknak h volt e már szulesunk vetélés abortusz? És mivan azzal aki pl letagadja az abortuszat?
Egyrészt mert ha bokt terhesség, akkor abból tud következtetni
Abortusz pedig roncsolhatja s méhszájat.
Nem törvényszerű.. de előfordul..
Jobban figyeli a későbbiekben
Ennnyi
Meg kérdeztem az orvosom, amikor kérdezte hogy hányszor vetéltem, hogy mégis honnan tudja? Látszik a missed ab műtét?
Azt mondta nem, mert nem minden még egyforma, van amelyiken úgy látszik volt, közben nem is, van amelyiken nem látszik, pedig volt
Nekem 2 missed abom volt másfél év alatt, ez után bő egy évvel már az orvos nem látta. Végül elmondta hogy az egyik leteteimbol tudta csak h volt vetelesem, mert megjegyzésben benne volt, egy rakszures alkalmával oda írták sztkban ...
Miért fontos? mert hozzátartozik az anamnézishez. Ugyanúgy, ahogy megkérdezi, volt e más mutéted, cigizel-e...
A teljes anamnézisnek pl. az is a rézse, hogy megkérdezed, hol lakik, kivel, hányadik emeleten, mivel tuzelnek, van e lift, stb. Ezek is felesleges kérdésnek tunnek, de pl. nekunk most is van egy bent fekvo paciensunk torott hátgerinccel, akinek otthon fát kell vágni, a férje alkoholista, nyilván ilyen információ árnyalja a kórképet.
Az meg teljesen alap, hogy a nogyogyasz rákérdez a vetélésre, szulésre, abortuszra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!