Meg lehet oldani, hogy az összes terhességi vizsgálatot munkaidő utánra, azaz fél5 utánra időzítsem?
Nekem a vérvételek, vizeletvizsgálat és a cukorterhelés is reggel volt, mindegyikre azt mondták, hogy éhgyomorral kell menni, amit azért terhesen fél5-ig nem nagyon tudnék/akarnék bevállalni. Mondjuk én ezeket mind (cukorterhelést leszámítva, az 3 órás, arra kénytelen leszel legalább egy fél nap szabit kivenni) fél7-7 között intéztem, és 8-ra járok dolgozni, szóval technikailag ez is munkaidőn kívül van. Az orvosi vizitek, ultrahangok mind könnyen időzíthetőek olyan időpontra, ami nem zavar be a munkaidőbe, ha a munkahelyedhez közeli intézményt választasz, akár még ebédidőben is mehetsz.
Engem inkább az bosszant, hogy a legtöbb helyen a kismamatorna, terhesjóga, az olyan időpontokban van, mintha mindenki a pozitív teszt után egyből menne táppénzre. Délelőtt 10, délután 2, könyörgöm, a dolgozó nők ne járjanak ilyesmire?! És ezt sajnos nem nagyon tudod magánban megoldani, mint az orvosi vizsgálatokat, ha minden kötél szakad.
Sztk orvos
A laborvizsgalatokon (vizelet es vervetel) kivul minden du. volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!