Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Másnak is elment a kedve a...

Másnak is elment a kedve a terhességtől csak a terhesgondozás miatt?

Figyelt kérdés

Isten háta mögötti falu isten háta mögötti külterületi lakott helyén lakunk. Máshova tartozunk védőnőileg, mint kórházilag. Az egész terhességem abból állt, hogy egyik kórházból/rendelőből küldözgetnek a másikba, hogy nem ide tartozok, a védőnő semmit nem tudom, nem mond el nekem semmit, úgy kell nekem rákérdeznem olyan dolgokra, amiket OLVASTAM AZ INTERNETEN... konkrétan innan gyakoriról ötször annyi dolgot tudok, mint tőle, faggatni kell, hogy most mit kell és hol csinálni.

Tök mindegy milyen orvoshoz megyek, milyen terhesgondozásra, szarnak rám, igazából nem is ide kéne jönnöm, stb... Én ezt annak tudom be, hogy nincsen fogadott orvosom, így le vagyok szarva...

Ma is közölték velem hogy van kötelező 38 hetes UH, és hiába mondtam, h még csak a jogszabály szerint sincsen, meg amúgy se orvos se védőnő nem mondta még, de most így 37 hetesen ezzel idegesítenek.

Egyszerűen már csak azért könyörgök, hogy jöjjön ki előbb a baba, hogy ne kelljen többet ezzel foglalkoznom...

Arról ne is beszéljünk, ha valami panaszom van (mondjuk fertőzés), mindenhonnan elküldenek, kenetet nem vesznek, csak felírnak valami gyógyszert azt jól van...

Másnak is volt ilyen nagyon szar élmény a terhesgondozás?

2020. jan. 24. 16:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Ebbe sajnos gyorsan bele tudsz futni. Nekem volt fogadott dokim. Viszont a kórházi lét katasztrófa volt. Amikor császárból felálltam szóltam a nővérnek, hogy cserélje már ki a lepedőm, erre bedobtak egyet, hogy ha tisztát akarok húzzam át. Vagy a csecsemősök sokszor munősíthetetlen stílusban adták elő magukat. Nem tudsz mindenkinek fizetni, hogy mindig biztonságban erezd magad ez sajnos a magyar eü.
2020. jan. 24. 20:01
 12/15 anonim ***** válasza:
95%
És készülj fel arra, hogy anya lettél, felelős egy kis életért. RAJTAD múlik majd hogy megkapja az oltását, meg legyenek a lelló vizsgálatok, az esetleg szükséges kezelések. Nem, nem a védőnő, nem a gyerekorvos feladata, felelőssége lesz ez, hanem a Tiéd!!! Kezdj el felkészülni rá és hozzászokni!
2020. jan. 24. 22:47
 13/15 anonim ***** válasza:
26%
Igen, ugyanezt éreztem az elsővel, akit ügyeleten szültem. Ha 8 orvossal/asszisztenssel nem jutott k.anyazásig a vitánk, akkor eggyel se. A másodiknál már fogadtunk dokit. Összehasonlíthatatlanul nyugodtabb terhességem volt.
2020. jan. 25. 02:55
 14/15 anonim ***** válasza:
22%
Szar az eü rendszer, az a helyzet. Én éppen ezért voltam úgy a dologgal, hogy a nyugalom és biztonság megéri azt a havi 10ezret. Ha te máshogy látod, az a te döntésed, csak akkor sajnos szembe kell nézni ezzel a szituval.
2020. jan. 25. 09:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Talán egy fokkal jobb volt nálam, mert a falu egybeért a várossal, de én is utáltam az egészet. Először el kellett menni a védőnőhöz, ő adta a vérvételre és az uh-kra a beutalókat. Aztán fel kellett hívni a kórházat uh időpontért. Csak egyszer kaptam úgy időpontot, hogy pont a fogadott orvosom rendelt aznap az uh rendelőben. De a cukorterhelés meg csak csütörtökön volt, úgyhogy 24 hetesen kellett mennem hétfőn uh-ra, csütörtökön meg terhelésre. A magándoki péntek este rendelt, oda külön el kellett járnom, de uh-ja sem volt a rendelőben, szóval uh-kat, vérvételeket, nst-ket, mindent a kórházban kellett, szóval tök felesleges volt a fogadott. Egyébként öltözéssel együtt max. 5 percet voltam bent a rendelőjében... Aztán az eredmények is a védőnőhöz mentek. Pl. a 12 hetes uh úgy nézett ki, hogy vérzés alapján kiszámította a védőnő, hogy mikor kell mennem. Tudtuk, hogy a korai uh alapján számolt kor eltér a vérzéstől (később fogant), de azt mondta, neki hivatalból a vérzés alapján kell számolnia. Adott beutalót előtte, én elmentem egy keddi napon, majd le...tak uh-n, hogy még csak 11+4 hetes vagyok, mégis mit keresek itt, jöjjek vissza pénteken. Na igen ám, de a védőnő is pénteken rendel, úgyhogy beutalóért nem tudtam elmenni hozzá. Hát hogy mit kaptam én, hogy beutaló nélkül megyek...

Aztán a második terhességem alatt már másik városban éltünk. Orvost nem fogadtam az előzőből kiindulva. Egyébként a kórház 5 nőgyógyásza közül csak egyikük magánrendelésén volt uh, de a kötelezőket ő sem csinálta meg magánban. Szóval fogadottal is a kórházba kellett volna járnom uh-ra, vérvételre, nst-re. Annyi időm nem volt, hogy a hüvelyturkálásra is külön eljárjak. Mind az 5 orvost sikerült "kipróbálnom", mert egyrészt sokszor helyettesítették egymást, másrészt iskolába jártam és sakkozni kellett a napokkal, hogy mikor nem gáz, ha hiányzok óráról. 4 orvossal teljesen meg voltam elégedve, jobban megvizsgáltak, tájékoztattak, odafigyeltek rám, mint anno a magán. Meg így egyszerre meg tudtam csináltatni pl. a hüvelyturkálást a vérvétellel. A váróteremben töltött idő volt egyedül a gáz... Bár ekkor meg az nem volt egyértelmű, hogy melyik orvos mikor csinálja a kötelező uh-kat. Ugye 12 és 18 hetesen voltam. Akinél 18 hetesen voltam, azt mondta, hogy 24 hetesen lesz a következő. 24 hetesen ugye amúgy is mentem méhszáj vizsgálatra, de másik orvos volt éppen, de ő meg azt mondta, hogy az az uh 28 hetesen van (és nem 18, hanem 20 hetesen az előző), szóval nem volt uh. Aztán 28 hetesen ismét a korábbi orvos volt, de legalább jófej volt, mert megcsinálta "utólag" azt az uh-t, amit ő 24 hetesen csinált volna. Aztán a védőnő szerint ez a kórház jófejségből 36. héttől hetente csinál uh-t. Mentem is 36 hetesen, ugyanez az orvos volt, mondta, hogy jövő héten is menjek. 37 hetesen is mentem, de másik orvoshoz. Kérdeztem, hogy akkor jövő héten is jöjjek, ugye? Ő meg nem értette mi bajom, hát egy uh van utolsó hetekben... (Azért másikhoz mentem, mert nst napján mentem uh-ra is, hogy ne kelljen 2-szer utazni). Szóval voltak gondok. Mindig arra szoktam gondolni, hogy szegény falusiak, mondjuk autó nélkül, vagy ha még veszélyeztetett is, hogy oldja meg?

2020. jan. 25. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!