Ha kombinált genetikai vizsgálaton az ultrahangon rendben láttak mindent, még leronthatja a vér eredmény a kapott eredményt?
Mo-n ezek a vizsgálatok nagyon felületesek.
Külföldön nem csak vér és Uh van, hanem egy programba beírják az anya korát, és, hogy a két családban milyen genetikai betegségek voltak.
Vagy is még a vérvizsgálat ellenére is lehet beteg gyermek.
DE ha rossz eredmény is jön ki akkor is lehet teljesen egészséges gyermek.
100%-s eredmény nincsen.
Nálunk nem csak a vér számított. Mértek vérnyomást. Ultrahangon másfél órát nézegették, először egy szonográfus, aztán egy doki. A létező összes dolgot lemérték a babán tetőtől talpig. Kellett sétálnom, csokit ennem, hogy elmozduljon, mert nem akart együttműködni.
És még ezek mellé ki is kérdeztek a családomban és a férjem családjában lévő betegségekről is.
Akkor voltam 13+2 hetes. A nemét is megmondták 80%-ra, be is jött :)
De nem értem miért kell a részleteken lovagolni. A kombinált genetikai vizsgálat szerintem országosan ugyan olyan, pláne, ha a Czeizel Intézetben értékelik ki az eredményt. Annyira irányult a kérdésem, hogy ha a magzat ultrahangon rendben volt (és igen, az én orvosom is megmérte mindenét, ezeket az adatokat is ráírták a továbbítandó dokumentumokra, megmutogatta minden kis apró szervét, testrészét, orrocskát, nyaki redőt, stb és stb.) akkor leronthatja-e a többi tényező.
Ennyiről szólt a kérdés, de akkor lovagoljatok a részleteken nyugodtan.
Igen, leronthatja, de az ilyen elég ritka.
A Czeizel meg egy túlárazott xar, ugyanazt csinálják mint az összes többi ilyen cég, csak háromszor annyiért. Jah, meg máshol nem kell egy hetet várni az eredményre.
Csatlakozom az utolsóhoz.
Tökéletes UH eredmény után a 2 hormon rosszalkodott és jött egy 1:275 arányú Down szindróma kockázat...
A kombinált vérteszt csak egy kockázatbecslés. Azt becsli hogy az adatbázisban szereplő hasonló korú, nemzetiségű, homronszinttel rendelkező nők hány esetben szültek Down-Edwards-Patau szindrómás babát.
Biztonság kedvéért megcsináltattam a Nifty tesztet, minden rendben volt és megnyugodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!