A ti védőnőtöknek mi a véleménye a légzésfigyelőről?
Tegnap volt nálunk a védőnő és meglepődtem mikor elkezdte mondani hogy a légzésfigyelő mennyire felesleges, csak koraszülött babáknak kell, egyébként sem tudná senki hogy mit kell csinálni ha riaszt.
Nagyon meglepődtem.
Érdekelne hogy más védőnője is így gondolja-e?
Nem szól bele, de megkérdezte van-e.
Gyerekorvosom javasolja az elsôsegélynyújtó tanfolyammal egyetemben.
Nálunk kellett is. Pedig nem kis súlyú nem koraszülött a baba.
15!
Nem hülye példa. Van egy eszköz, amit lehet rendeltetésszerűen használni. Autosulesnel ez azt jelenti, bekötöd a gyereket, a legzesfigyelonel meg hoyg elvégzed a tanfolyamot. Senki se írta, hoyg ne vegyél. Vegyél. Vegyen mindenki, aki uyg érzi, neki szükséges a biztonságérzetehez. De tegye már meg azt is, hiyg elvégzi a tanfolyamot mellé.
17!
Neked meg azt nem sikerül megérteni, hoyg nem minden esetben lesz elég, ha anyuka megrázza, apuka meg telefonál. És akkor épp tökmindegy, hogy jelzett e a legzesfigyelo, mert se anyuka, se apuka nem tud újraéleszteni. A telefonon adott utasítást vagy megérti és jól alkalmazza vagy nem, a gyerek meg vagy agyhalott lesz, vagy meghal, ha nincs szerencséjük vagy ha egy perccel később ér oda mentő.
Megegyszer, vegyen mindenki legzesfigyelot, akinek ez ad nyugalmat, de szánja már rá azt a pár órát is a tanfolyamra, ha mar a pár tízezer forintos cucc annyira kellett. Mert azon IS múlhat a gyerek élete.
Én teljesen értem amit mondasz, de figyelj. De már akkor is segít, ha nincs tanfolyam. Ha van, nyilván még pluszt ad. De pl én nem végeztem tanfolyamot, mégis a légzésfigyelő mentette meg az életét.
Nem utolsósorban, van jogosítványom, tehát végeztem elsősegély tanfolyamot, elméletben vmennyit tudok. Mint ahogy megmentettem a gyerekem életét egy rohadt félrement virsli miatt, amit ugye még anno tanultam,hogy kell kilökni. Brutál volt, de nem volt idő gondolkozni. Tehát már az is segített, hogy valaha oktatták. Stresszhelyzetben minden más.
Lehet nem tudnék újraéleszteni egy gyereket, lehet tudom elméletben, de leblokkolnék, de lehet vérprofi lennék, nem akarom megtudni. Az biztos, légzésfigyelő nélkül a gyerek meghalt volna, hisz vígan kint gazoltam a kertet.
De menjen aki csak teheti tanfolyamra, ad pluszt. szükséges is. Rá sem beszélek, le sem beszélek, nem is az a célom, de az biztos, hogy tanfolyam nélkül, légzésfigyelő mentette meg a gyereket. Anno 20 ezerért vettem, egy hülye zenélő székért többet kiad az ember..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!