Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ki milyen eredményt kapott a...

Ki milyen eredményt kapott a 12. heti uh-on nyaki redő értéknek?

Figyelt kérdés
Nekem 13+2 mérték először 3.3at majd 2.97 vissza küldtek gen.tanácsadásra holnapra minden más érték rendben volt,de aggódom
2019. szept. 9. 16:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
Nyaki redő 0,90 mm volt. Kerek 12. héten nézték.
2019. szept. 9. 16:50
 2/23 anonim ***** válasza:
42%

A terhesség előrehaladtával a tarkóredő érték csökken! Nálad 13+2 naposan is nagyon magas ez az érték sajnos! Ha 12 hetesen mentèl volna akkor kb 4 mm-t mértek volna! Nagyon magas nem rémisztgetni akarlak a legjobbat szeretném! Gondolkodás nélkül azonnal megszakítatatnám ezt a terhességet!

Csak a saját példámból indulok ki! Nálunk 3.5 mm-t mértek elküldtek genetikára, kombinált vérvételekre, magzatvíz vételre, szívultrahangra! Minden eredmény kiváló lett! Most pedig van egy 5 éves kislányunk önellátásra képtelen lesz egész életében! A diagnózisunk középsúlyos értelmi sérült! Nem szólhatok bele a ti döntésetek!

2019. szept. 9. 16:50
 3/23 A kérdező kommentje:
Ennek az ellenkezőjét is olvastam már hogy vele együtt nő !?
2019. szept. 9. 16:55
 4/23 A kérdező kommentje:

A nyaki redő mérését a 11. és 13. hét között kell végezni, később az elmaradt vizsgálat nem pótolható!

Genetikai rendellenességeknél a magzat nyakánál a bőr alatti folyadékréteg megvastagszik, mert tarkótáji ödéma alakult ki

Magas NT érték 3 (2,5) mm felett kóros értéket jelent.A tarkóredőt általában 3 mm-ig tartják normálisnak, azonban a mért érték sok mindentől függhet. Az egyik ilyen tényező, hogy a tarkóredő vastagsága a baba méretével együtt nő, így természetesen más eredményt kapunk, ha valakinél méréseket végzünk 11, 12, illetve 13 hetesen. Az ultrahang eredményeknél figyelembe kell venni az emberi és egyéb tényezőket, így nem mindegy, hogy ki és milyen készülékkel végzi a vizsgálatot. Azon felül, hogy a mérést végzőnek gyakorlottnak

2019. szept. 9. 16:57
 5/23 anonim ***** válasza:
30%
Én vagyok a sérült kislány anyukája! Az lemaradt, hogy ma voltam ultrahangon mert jön a másik baba :) Ma vagyok 13+1 napos várandós a tarkóredő most 1.2 mm ! Lefotózom küldöm a leletem priviben!
2019. szept. 9. 17:06
 6/23 anonim ***** válasza:
64%

[link]

Privibe nem tudtam

2019. szept. 9. 17:10
 7/23 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Másodjára mikor mérte 2.97 v mennyi volt arra azt mondta normális!! Szóval még nagyonis bizakodó vagyok! Köszi
2019. szept. 9. 17:13
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Pont, hogy a babával együtt nő a tarkóredő. Ezért mérik a 12. héten.

Szerintem nézesd meg Dr. Hajdú Krisztinával. Ő nagyon alapos és profi. Mi más probléma miatt jártunk hozzá és nagyon meg voltunk vele elégedve.

Egyébként ez még nem feltétlenül jelent bajt.

2019. szept. 9. 17:19
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
2.1 volt.
2019. szept. 9. 17:23
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
13+1 hetesen volt 1.6 mm
2019. szept. 9. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!