Mit mondjak a főnökömnek, miért járok ennyit orvoshoz?
Sajnos nem sikerül a teherbeesés 2 éve, most kezdtünk komolyabban vizsgálatokra járni. Vérvételek, nőgyógyászati vizsgálatok, endokrinológia...
Sajnos sok szabim nincs, így igazolásokat hordok be a munkahelyemre. Próbálok háziorvostól szerezni igazolást, mert nem akarom, hogy tudjanak róla, hogy nőgyógyászhoz járkálok.
Kb. 15 férfivel és 1 nővel dolgozok együtt, 3 férfi főnökünk van. Ha megtudják, hogy babát tervezünk a párommal, biztosan elraknak a területről, amit nagyon nem szeretnék (jó munka és munkahelyi légkör miatt. Örülök, hogy nagynehezen bekerültem ide másfél éve).
Múltkor egyik főnök rákérdezett, hogy mi a baj, annyit mondtam, hogy kisebb hormonzavar, de semmi komoly. Most kell majd mennem petevezeték átjárhatóságira, arról megint igazolást viszek a kórházból...
Mit tudnék neki erről mondani esetleg, hogy miért kórházi pecsét van a papíron? Miért voltam bent?
"Gusztustalan és tipikusan magyar, kisvállalkozói hozzáállás."
Szerintem a munkaadónak hazudozni is gusztustalan. A munkaadónak is fontos, hogy tudja, számíthat-e az adott munkavállalóra. Én egyik munkahelyemen elmondtam a továbbtanulási terveimet, a másiknál pedig a költözési terveinket. Mindkettő korrekt volt velem. Mikor már tudtam, mikor fogok elmenni, azonnal szóltam, hogy új embert találjanak. Nem rúgtak ki, mert én is korrekt voltam. Ráadásul az utolsó még segített is a költözéshez szükséges papírokban. Én úgy viselkedek másokkal, ahogy szeretném, hogy ők viselkedjenek velem. De persze ez én vagyok.
Adja isten, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, hogy lombikra kényszerülsz, elmondod a korrektség jegyében és kis idő múlva kirúgnak ilyen olyan indokkal, mert túl sok a macera veled... mert egy lombik nem tervezhető. Se a vizsgálatok, se a beavatkozások, se hogy milyen gyorsan sikerül.
Azok a lányok, akikkel ez megtörtént korrekten elmondták. Vesztükre. Egy lombik program alatt egy kirúgás és létbizonytalanság lelki súlyát a nyakukba venni, szerintem borzalmas. És ha ez a veszély nem fenyegetné a nőket, akkor ez a kérdés se merülne fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!