Újra megjott. Nem vagyok terhes. Lelkileg kezdek osszetorni? (Kérdőjel, hogy engedje kiirni. )

Figyelt kérdés

PCOS-em van és IR gyanúm. Hamarosan megyek nagylaborra és cukorterhelésre ezugyben. Fél éve nem jön a baba. Ma reggel szintén megjott. Teljesen magamalatt vagyok. Tudom, nem kellene osszetorni, de annyira várjuk már őt és csalódni minden hónapban szörnyű. Szedek terhes vitamint, csinálom a szénhidrát diétát és várom a csodát, aki most (sem) jött. Tudom, fél év nem a világ, de nekem az örökkévalóság.

Igazából nem is nagyon van kérdésem, csak jó kiirni magambol ezt az egészet, mert nagyon szeretnénk már babát. Férjem 35, én 31. Kérlek titeket, ne írjátok bántó dolgokat, mert így is egy rakás sz@rnak érzem magam, hogy képtelen vagyok arra, hogy teherbe essek, hogy egy igazi családot adjak a férjemnek, amire ő is és én is úgy vágyunk 😔.

2019. júl. 1. 07:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Én is diétázom, terhes vitamint szedek, jógázok, nagyon szeretném már ha sikerülne. Megértelek, nagyon rossz minden hónapban ez a csalódás. Drukkolok neked!
2019. júl. 1. 07:56
 12/27 anonim ***** válasza:
Szia, nekünk sem sikerült még, és mi már jó öregek is vagyunk, én 35, párom 43 éves - sajnos csak most találtunk rá egymásra :) Én sem tudok mást tenni, csak bizakodni, mint te, és átérzem, hogy nagyon nehéz, amikor ismét csak nem sikerül. Én sokat dolgozom és megyünk mindenfelé, hogy máshova csatornázódjon a figyelem. Nagyon drukkolok, és ne feledd, hogy rengeteg sorstársad van.
2019. júl. 1. 08:28
 13/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat, jó tanácsokat, sokat jelent nekem! És nem adom fel. Próbálok bízni és egyszer csak osszejon.
2019. júl. 1. 08:29
 14/27 A kérdező kommentje:
Én drukkolok minden nőnek, akinek hasonlóképp nem jön a baba!
2019. júl. 1. 08:49
 15/27 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj, de bízni h majd csak összejön, az nem segít. Meg egy terhesvitamin se. Tenni kell érte! Pl. azt tudod, hogy van-e peteérésed?

Kivizsgálások:

- IR

- Pajzsmirigy (TSH, fT3, fT4, anti-TPO, anti-TG)

- ciklus 3. és 21.napi női hormonsor

- petevezető-átjárhatósági

- méhtükrözés vagy 3Ds méh ultrahang

- trombózis panel (Leiden és MTHFR meg még egy mutációk)

- infertilitás (immunológiai) panelből én a 3ast csináltatnám meg.

Párodnál:

- sima sperma vizsgálat

+ én nézetnék DNS töredezettséget, ROS, HBA, MAR vizsgálatokat

Nekem is PCOSem van, mellé kiderült a Hashimoto, ami pajzsmirigy alulműködést okoz. IR minimális, endo minimális és műtöttek. 3 sikertelen inszem után, úgy néz ki h a lombik sikeres lehet...még az elején vagyunk, de az már látszik, hogy van megtapadás.

Nem szabad feladni, meg várni a csodát is szép, de néha tenni kell érte!

2019. júl. 1. 08:50
 16/27 anonim ***** válasza:
87%

Szia! Mi is másfél évet vártunk a csodánkra úgy, hogy nálunk csak apró eltérések voltak (magas volt a prolaktinom, enyhe IR). Minden hónapban összetörtem, mert már a próbálkozás elkezdése előtt 1 évvel szerettünk volna babát.

Nekem az segített, hogy nem ültem tétlenül: hajtottam a kivizsgálásokat, utána néztem az Aviva-tornának, jártam talpreflexológushoz. Bár mindig szörnyen éreztem magam amikor megjött, de igyekeztem élni: sokat utaztunk ebben az időben a férjemmel, közösen sportoltunk, elkezdtük a házfelújítást, kitaláltam, hogy többet nem várok a pozitív tesztre munkahelyet váltok, mert már unom amit csinálok. És egyszerűen annyira elhavazódtunk, hogy hirtelen megfeledkeztünk a babáról és akkor jött össze. Nem vagy egyedül! Kívánom, hogy találd meg a lelki békédet, boldogságodat és azt a módszert amiben szívben hiszel, hogy segít majd, hogy babád legyen! Ma már nagyon nincs olyan, hogy nem lesz baba, ha szeretnéd! Vigasztaljon ez!

2019. júl. 1. 09:02
 17/27 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti!

Van szerencsére peteeresem a cisztas petefeszkemben is. A THS - m jó, IR vizsgálatra hamarosan megyek meg nagy laborra. A petevezetok atjarhatok, sehol semmi összenoves. A férjemmel hála istennek minden rendben. A doki tanácsára szedem már pár hónapja a terhes vitamint. Most vagyok a teljeskoru kivizsgálás előtt és bízom benne, hogy oké lesz a verkepem.

2019. júl. 1. 09:15
 18/27 A kérdező kommentje:

Utolsó! Először is gratulálok nektek 😊!

Másodszor, igyekszem úgy élni, hogy a gondolataim ne a baba körül forogjanak. Ebben a hónapban teljesen jól sikerült ezt az egészet elengednem, csak most, hogy megjott, rosszul érintett. Szerintem egy nőnek aki akar gyereket a legnagyobb törés az ha nehezen vagy egyáltalán nem jön össze. De a kivizsgálások majd kideritik ha van még a PCOS-en kívül más probléma is. Addig tartom a 180g-os szénhidrát diétát.

2019. júl. 1. 09:18
 19/27 anonim ***** válasza:
94%

A peteérés jó, hogy van. LH tesztelsz vagy volt cikluskövetés?

Csak TSH nem elég, mik a T3, T4 eredmények mellette? Illetve TSH is 1-1,5 között jó a teherbeeséshez.

Honnan tudod, hogy jók a párod spermái, mikor azt írtad két órája h nem néztétek még.

Hidd el, akik reprodukciós intézetbe járnak, senki nem gondolta, hogy neki majd erre lesz szüksége és így lesz majd gyereke. Ezt is el kell tudni fogadni. Én a legjobb barátomékon látom ezt a húzzuk-halasztjuk a kivizsgálásokat, mert ha oda elmennének, akkor kikéne mondani, hogy meddők és ez fájdalmas.

Persze fél év nem a világ vége és simán összejöhet spontán is. De PCOSnél nem ezt látom. Sokaknak kell a segítség. Aviva torna egyébként ami még jó PCOSnél - én az endo miatt nem csinálhatram.

Lényeg, hogy tegyetek valamit!

2019. júl. 1. 09:32
 20/27 A kérdező kommentje:

Nekem a dokim mondta, hogy látja, hogy volt peteeresem. Ultrahangon nézte.

Most nem voltunk a férjem kivizsgaltatni, de az előző kapcsolatában volt vizsgálaton és az oké volt.

Egyelore a ch diéta amit csinálnom kell, meg a terhes vitamin szedés. A továbbiakban nem tudom mit fog még javasolni a doki.

2019. júl. 1. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!