Jók ezek az értékek?
Sztk-ban kértem ki az eredményem,doki még nem látta,de hátha ért hozzá valaki. Köszönöm a segítséget!
Glükóz
0.perces 4.6 mmol/l
60.perces 5.1
120.perces 6.9
Inzulin
0.perces <2 mIU/l
60.perces 15.1
120.perces 12.9
A legközelebbi (min. 3 hónapos) eredménnyel lehet majd hasonlítani, fölösleges megint csinálni terhelést.
Menj el endokrinologushoz, említsd meg hogy nem jön össze a tesó, aztán majd mond rá valamit, hogy kell e gyógyszer vagy csak máshogy kell étkezni a következő terhelésig.
0 cukor 4,6
120 cukor 6,9
Nem oly kicsi eltérés az, hisz 4,6 körül kellene lennie a 6,9-nek.
Nekem ennél sokkal minimálisann eltérésre mondta az endokrinológus (dr Naszódy Péter), hogy IR. Pedig ott simán megvolt a haranggörbe mindkét értéknél. Itt meg a glükóz nyílegyenesen megy fölfelé. Ez a része biztos nem jó. És közben utána néztem és a túl alacsony nullás inzulin se jó.
Én endokrinológussal beszélnék. A nőgyógyász vagy ért hozzá, vagy nem. De ezt nem mindig vallják be, és max mondd valamit. Egyszerűen nem ez a szakterülete.
Még annyi, hogy örülj inkább ha kiderül, mert akkor nagy valószínűséggel megvan annak az oka, hogy miért nem jön a tesó. És ez a része simán orvosolható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!