Milyen ez az eredmény? Ez már IR? Az LH és FSH érték illetve a TSH és anti-TPO érték mit mutat? (e-mailben kaptam az eredményt, nem tudtam még orvossal konzultálni azért kérdezem itt)
Éhomi
Glucose 4,7 mmol/L (3,8 - 6,0 között normális)
60 perces glucose 8,2 mmol/L
120 perces glucose 8,4 mmol/L
Éhomi
Inzulin 7,4 mIU/L (3,0 - 25,0 között normális)
Inzulin 60 perc 72,1 mIU/L
Inzulin 120 perc 103,0 mIU/L
TSH 5,310 mIU/L * (0,400 - 4,500 között normális)
Anti-TPO 147,0 IU/mL * (0,0 - 35,0 között normális)
FSH 4,8 IU/L
LH 14,0 IU/L
Prolactin 299,0 mIU/L (40,0 - 530,0 között normális)
mIU/L-ben adták meg TSH-t.
Írod hogy nem elég a diéta meg a mozgás, akkor erre is gyógyszer kellene?
Ha így van, miért nem foglalkoztak vele az orvosok? Eddig mind azt mondták hogy azzal majd ráérünk bármit is csinálni ha terhes leszek..
És fT eredmények?
Ez nagyon jókérdés, mert konkrétan ezzel így sokkal nehezebb teherbeesned. De a diéta és a sport bármi van, csak segíteni tud. Magyarországon tudok mondani jó endokrinológust, ha kell. Egyébként igen, ilyen esetekben már a hármas kezelést alkalmazzák: ch diéta + sport + gyógyszer.
Köszönöm, hogy megint írtál.
Nem tudok sokat kezdeni egy otthoni dokival, mert nagyon ritkán vagyok Magyarországon, 1 hónap múlva kell visszamennem az ittenihez kontrollra, akkor majd rákérdezek megint, hogy valóban nincs-e további teendő a pajzsmirigyen kívül.
Még egyre tudok gondolni, ami most jutott eszembe. Nekem van egy cukros barátnőm. Ő mondta, hogy neki is csak a pajzsmirigy hormonokat állította be a doki. Bár ő inzulinos.
Lehet ezt ő már cukorbetegségnek veszi. De ez csak találgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!