Milyen ez az eredmény? Ez már IR? Az LH és FSH érték illetve a TSH és anti-TPO érték mit mutat? (e-mailben kaptam az eredményt, nem tudtam még orvossal konzultálni azért kérdezem itt)
Éhomi
Glucose 4,7 mmol/L (3,8 - 6,0 között normális)
60 perces glucose 8,2 mmol/L
120 perces glucose 8,4 mmol/L
Éhomi
Inzulin 7,4 mIU/L (3,0 - 25,0 között normális)
Inzulin 60 perc 72,1 mIU/L
Inzulin 120 perc 103,0 mIU/L
TSH 5,310 mIU/L * (0,400 - 4,500 között normális)
Anti-TPO 147,0 IU/mL * (0,0 - 35,0 között normális)
FSH 4,8 IU/L
LH 14,0 IU/L
Prolactin 299,0 mIU/L (40,0 - 530,0 között normális)
Ez már több mint ir.
A 120 perces cukor szörnyű. A tsh nagyon sok, babához meg aztán főleg az.
Az lh fsh arány borzalmas, 1:1 ideális esetben. Ez alapján még pcos is valószínűsíthető.
Ezek nem jó eredmények.
A 120as cukornak annyinak kellene lennie mint a 0ás.
Babához az éhomi inzulinnak 5 alatt kell lennie. Ezzel a tsh-val teherbe se lehetne esni.
Az lh fsh arány sem jó.
Utolsó előtti: ezzel a TSH értékkel egyáltalán nem kismértékű az az alulműködés - ebben az esetben nem jelent semmit, hogy refernciahatáron belül van. Terhességhez 1-1,5 között kell lennie.
Anti-tpo jelzi az autoimmun eredetet.
Prolaktinnak is 250 alatt kéne inkább lennie inkább.
Az inzulin és glükóz értékek meg nagyon magasak. Az se jó, hogy a 60 percesre 8 fölé megy a cukrod, de hogy 120 percnél még mindig ott van, sőt nő - az nagyon nem jó. Ez már több mint IR - ahogy itt többen is írták.
Kéne még látni az fT3, fT4 eredményeket is.
Köszönöm mindenkinek aki írt!
Ezeket az eredményeket otthon csinált vérvételről kaptam, de mivel külföldön élek, így az itteni nőgyógyász is elküldött, ezek az újabb értékek:
TSH 6,550
FT3 3,05
FT4 0,95
LH 16,5
FSH 7,7
17 Beta-Estradiol 112
Progesteron 0,57
Prolaktin 267
Otthon nem tudom miért nem nézték az FT3 FT4et.
A pajzsmirigy alulműködés egyértelmű, sajnos örökletes anyukámnak és nagymamámnak is van, arra közben kaptam Euthyrox-ot (25mg-al kezdtük és 50mg-ot szedek most).
Ez a második vérvétel a ciklus 14.-ik napjára esett, az első kb az 50.-ikre (abban a hónapban egyáltalán nem jött meg a menzeszem, ilyen se volt még soha ezelőtt).
Nincs PCOS-m.
Ami még érdekes, hogy se a glükózra, se az inzulinrezisztenciára nem mond senki semmit. Elmentem egy itt nagyon ajánlott jó nevű endokrinológushoz, ő is csak annyit mondott, hogy a pajzsmirigyet kezeljük, amint lemegy a normális értékre sikerülni fog a teherbeesés, majd ráérünk terhesség alatt figyelni a cukrot, egyelőre semmi teendő nincs vele.
Mint ahogy itt is írjátok (van aki szerint már diabéteszem van :) nem jók ezek az értékek, és bár inkább hajlok több orvos véleményére mint az itteni laikusokéra, mégis bennem is ott van, hogy biztosan nem kellene-e valami diétát csinálnom legalább?
Nem vagyok túlsúlyos, 70kg a 180centihez inkább átlagos, viszont elég mozgás-szegény életmódom van jelenleg, keveset eszek (mindig is kisétvágyú voltam) viszont sok édeset fogyasztok (ez is mindig így volt).
A pm értékek milyen mértékegységben vannak?
Az a baj, hogy az előzö cukor és inzu eredményeid alapján csak a diéta és mozgás nem elég... persze elengedhetetlen a sikerhez!!! Nézz utána a 160 de még inkább a 120 g-os szénhidrát diétának, csak segíteni tud! Illetve kezdj el mozogni, legalább heti 4x fél-1 órát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!