Peteérés kor ha együtt vagyunk akkor hány %ban kellene össze jöjjön a baba? Mikor a legjobb időzíteni reggel este? Ovulacio előtt vagy aznap mikor már kilokodot a petesejt?
Most van pete érrésem meg máskor is volt és akkor se jön össze a baba!
Pedig tudom hogy mikor van érrésem mivel a doki is mondta!
Az, hogy mennyi esélyed van egy - egy hónapban sok dologtól függ. Korod, van - e valami egészségügyi problémád, férjed spermaszáma és minősége milyen, nem vagy-e kórosan sovány vagy kövér, stb.
Lh tesztet vagy hőmérőt használsz? Konnyebb velük belőni az ovulációt. Ha tudod mikor van, közvetlenül előtte a legjobb együtt lenni, de 1-2 nappal előtte is teljesen esélyes meg picivel utána is, mert a spermiumok tudnak várni kb 2 napot, a petesejt pedig kilökődés után még 12-18 óráig megtermékenyíthető.
Én sosem tudtam mikor van. Egyszerűen élveztük egymást. Sokszor. Egész ciklus alatt. Első terhesség első próbálkozás. Második második ciklusban.
Ha egyéb gond nincs, akkor ne agyalj, ne görcsölj, csak szeretkezz. :)
Állítólag két egészséges ember, ha pont ovulációkor van együtt akkor is csak 30% hog, sikerül a baba.
Nekem két ilyen hónap volt - amikor biztosan történt tüszőrepedes és jókor voltunk együtt mégsem sikerült. Követve volt UH-val
A harmadik ilyen hónapban sikerült, az orvos tanácsára kétnaponta voltunk együtt. (szerdán nézett UH-val akkor volt egy 20mm-es tüszőm. Aznap együtt voltunk. Ovulációs teszt szerdán és csütörtökön volt pozitív, pénteken lett negatív pénteken is együtt voltunk este) hogy a szerdai vagy a pénteki együttlétből sikerült - e sose derül ki. Most 13 hetes kismama vagyok.
Tanács : kétnaponta legyetek együtt tüszőrepedes környékén, a napszak mindegy, lényeg hogy mindig legyen utánpótlás.
Ha így 1 éven belül nem sikerül a baba, érdemes orvoshoz fordulni mert más lehet a dologban.
Ez egy kis türelemjatek nem mindenkinek megy elsőre ha egészségesek vagytok sem.
Van ismerősöm rendszeres ciklussal minden hónapban mutatta az ovulációs teszt a tüszőrepedest és csak 11 hónap után sikerült nekik. Emlékszem már mentek volna kivizsgálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!