Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A legjobb barátnőmnek teherbee...

A legjobb barátnőmnek teherbeesési problémái vannak, nem jön a baba nekik, hogyan tudom őt lelkiekben támogatni? 24L

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőmnek nem érkezik a baba másfél év után, pedig folyamatosan próbálkoznak a párjával. Nagyon szomorú emiatt és a párjával már vizsgálódnak orvosoknál is, mit tudnak tenni az ügy érdekében. Gyakran szoktunk találkozni és olyankor mindig próbálok lelket önteni belé, támogatni őt! Mindig nagyon hálás hogy ott vagyok mellette és nekem őszintén el tud mondani mindent, sokat jelent ez a számára. De félek nem adok meg neki mindent amit lehet. Kérdésem, hogyan tudom őt támogatni ebben a nehéz időszakban? Ilyen helyzetekben mit szokás mondani az érintett személynek?
2019. jún. 12. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Annál többet nem tehetsz, mint hogy meghallgatod, támogatod. Majd az orvosok eldöntik, kell-e lombik, vagy más kezelés.
2019. jún. 12. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Nekem is volt olyan barátnőm, aki 3 évig nem esett teherbe, szerencsére helyén tudta kezelni a dolgot és sosem fárasztott felesleges nyavalygással, 3 év után spontán összejött nekik, éppen akkor kezdtek volna vizsgálatokra járni, szóval nem gondolom, hogy valami különösebb támogatást kellene nyújtanod, nem 10 éve akar teherbe esni.
2019. jún. 12. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Mi 6 évig vártunk az elsőre. Nem hiányzott senki véleménye v támogatása, ez csak a férjemre és rám tartozik. Amikor megfogantak a gyerekek, mindenki nagyon örült velűnk/nekünk. 😊
2019. jún. 12. 14:50
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem Te ismered a barátnődet, vagy a legjobb ha nyíltan őt kérdezed meg.

Itt elhangzott több vélemény, tapasztalat... Nekem egy harmadik van. Mi 2 éve próbálkozunk. Túl 3 inszemen és most vagyunk a lombikkezelés elején. Nekem jól esik, amikor a barátnőm megkérdezi, hogy hogy vagyunk, hol tartunk. Nem tolakodóan. És én például azt se gondolom, hogy ez csak rám és a férjemre tartozna... ugyanis ezeknek az eseményeknek olyan személyiségformáló hatásuk van, hogy jobb át/kibeszélve túljutni rajta. Remélem sikerrel járnak! De ha veled egykorú, akkor még nagyon sok idejük és lehetőségük van ;)

És nem értek azzal egyet, hogy csak akkor kéne támogatni, ha már 10 éve próbálkoznának... mindenki más és más. Valaki igényli 1 év után is és valakinek 3-5 év után is terhes erről beszélni. Én az előbbi vagyok, mivel úgy gondolom ez hozzám tartozik, ráadásul az életemnek egy igen nagy szeletét ez tölti most ki, ez van fókuszban.

2019. jún. 12. 15:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jól esett a barátnőim támogatása. Másfél évet vártunk a csodánkra, nem volt könnyű időszak. A legtöbbet azzal segítettek, hogy meghallgattak és nem mondták, hogy majd jön ha jönni akar vagy enged el. Természetesen nem csak erről beszéltünk.
2019. jún. 12. 15:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Jah igen, azt sose mondd, hogy engedd el meg jön ha jönni akar, meg majd ő kiválaszt titeket... akik csak ezt tudják szajkózni, legtöbbször gőzük sincs hogy min megyek keresztül, még akkor sem ha elmondom nekik. Ők azok akikről tudom, hogy nem akarják megérteni, mert nekik más van a fejükben. Amivel nincs gond, csak ebben az időszakban próbálok kizárni minél több negatívat.
2019. jún. 12. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Mi 2 évet vártunk. Sajnos csak 1 év és 8 hónap próbálkozás után mentünk orvoshoz. Ahol kiderült, hogy minden rendben van, csak nagyon-nagyon alacsony a D-vitamin szintem. Az orvosom szerint valakinek ez a sikertelenség oka. A D-vitamin mellett, szedtem E-vitamint, Cinket, Szelént, C-vitamint és Jód és Folsav együttes tablettát. Valamint a férjem is kapott Cinket, Jód és Szelén együttest, C-vitamint, E-vitamint és ő is D-vitamint. A férfiaknak is annyira fontosak ezek a vitaminok, hiszen a sperma gyorsasága és minősége ezektől a vitaminoktól is függ. 3 hónapig szedtük minden egyes nap. Lemondtunk a cukorról, a fehér kenyérről, tésztákról. Teljesen egészséges életet éltünk. És a 4. hónapban már nem jött meg. Hatalmas boldogság volt. Pozitív teszt.

Nekünk több mint valószínű, hogy ez volt az oka. Addig nem szedtük ezeket a vitaminokat. A nap allergiám miatt kevesebb időt voltam a napon. Így természetes napfényből nem sok D-vitamint kaptam.

Sosem gondoltam volna, hogy 1-2 vitamin hiánya okozza a sikertelenséget, most már egyre több termékenység tudattal foglakozónál olvasok a D-vitamin, Szelén és Cink fontos szerepéről mindkét nemnél. Érdemes az orvossal megbeszélni.

2022. júl. 23. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!