Inszeminációsokhoz szól a kérdésem? Sógornőméknél már vagy 5 éve nem sikerül a baba. Most volt az első inszeminációja.
Ilyen kijelentés után én már most elválnék. A bátyád a legalapabb elvárható szinten sem tudja tolerálni a stresszt. Mi lesz ha lesz gyerek és valami baja lesz, megbetegszik stb. Akkor is ilyen idegbeteg módjára fog reagálni?
Undorító ez a viselkedés, már bocsánat.
Nálunk még inszemináció sem kellett a váláshoz. Két év próbálkozás után dobta be a törölközőt, hogy ennyi elég volt, pedig igazából neki a két év alatt csak egy spermavizsgálatra kellett mennie, minden mást én csináltam végig. Úgyhogy végighallgatva őt végül én kerestem elsőként válóperes ügyvédet.
Mostani párommal szintén két évet küzdöttünk, hogy teherbe essek, 4 inszem, műtét, mindenféle kezelés, készültünk a lombikra. Ő végig kitartott, biztatott, mellettem állt és már egy éves a gyermekünk, azóta is boldogok vagyunk. Utólag örülök neki, hogy az első férjemmel nem sikerült a gyerek, persze akkor ezt nagyon nem így gondoltam.
Tesód világszemlélete a tipikus "Ha nem működik, akkor kidobjuk!"
Mi lesz ha a gyerek "nem működik" majd, mert sokat sír, mert mindig elkap valami betegséget, ha nem lesz olyan okos vagy szép, mint ő szerette volna? Otthagyja őket?
Ha a sógornőd ilyen lelkiállapotban csinálja a kezelést az csak még jobban ront az esélyeken. Sógoroméknak inszeminációval sikerült, de náluk is "csak" a másodikra jött össze, pedig náluk nem volt gond, de nagyon rágörcsöltek. Első inszem után végigizgulta a sógornőm az egészet egy idegroncs volt, másodikra elengedte a dolgot, inkább lekötötte a figyelmét és akkor sikerült. De mondom: náluk nem volt semmilyen testi probléma a háttérben, a második gyerek már spontán sikerült és nagyon hamar.
Remény mindig van, de a testvérednek is segítenie kéne ebben (és most nem arra gondolok, hogy leadja az "anyagot" és kész...) és meg kéne edzenie magát. Megpróbálhatnának egy párterápiát.
Már bocs, de min lehet ezen veszekedni?
Tesódnak meg nem túl magas az EQ-ja... :(
Nekünk 3 inszem volt. Most szintet lépünk és megyünk lombikra. PCOS, IR, Hashimoto és endo mellett... Reménykedünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!